Ingrediente necesare:

  • 1 lingură făină
  • 5 ouă
  • 300 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 20 g gelatină
  • 1 cutie compot de ananas/piersici sau fructele preferate
  • esență de vanilie, după gust
  • 1 pachet mare de pișcoturi
  • 500 g frișcă

Mod de preparare:

Începem prin a pune gelatina la înmuiat în zeama de compot pentru 30 de minute. Separăm albușurile de gălbenușuri. Amestecăm gălbenușurile cu făină, lapte, zahăr și vanilie, apoi fierbem compoziția la foc mic, amestecând continuu.

Luăm amestecul de pe foc, adăugăm gelatina, albușurile bătute spumă, amestecăm și lăsăm să se răcească. Din când în când, mai amestecăm crema și o punem la frigider. Când crema este răcită bine, adăugăm și frișca bătută spumă tare și amestecăm ușor, cu o spatulă de silicon.

Umezim o bucată mare de folie alimentară și o punem apoi într-o cratiță.

Trecem pișcoturile repede, pe ambele părți, prin zeama de la compotul de fructe, apoi le așezăm drepte,  pe marginea cratiței. Pe fundul cratiței punem fructele din compot, apoi peste ele întindem uniform jumătate din cantitatea de cremă. Punem încă un strat de fructe, apoi întindem uniform cantitatea rămasă de cremă. Acoperim stratul de cremă cu un strat de pișcoturi.

Acoperim tortul cu folie alimentară și îl dăm la frigider peste noapte. A doua zi, îndepărtăm folia, punem o farfurie peste tort și răsturnăm cu o mișcare bruscă, apoi îndepărtăm folia rămasă.

Să savurați cu poftă acest tort delicios de răcoritor! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Cristina Brejan și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.