kiloRețete
sâmbătă, octombrie 4, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de casă cremos și delicios – Rapid și ușor de pregătit

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de casă cremos și delicios – Rapid și ușor de pregătit

Rețetă cu imagini, explicată în detaliu, pas cu pas – Tort de casă cremos și delicios – Rapid și ușor de pregătit…

Ingrediente necesare pentru foaie (folosim o tavă de tort de 28 cm):

  • 150 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 ou
  • 60 g unt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 50 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru pandișpan:

  • 5 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 6 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 600 ml frișcă lichidă
  • 2 plicuri întăritor frișcă
  • 400 g mascarpone
  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 250 g piure de castane
  • Esență de rom
  • 100 g vișine înmuiate în rom și scurse bine

Mod de preparare:

Pentru foaie, setăm cuptorul la 175 de grade. Cernem făina într-un bol. Adăugăm zahărul pudră, praful de copt, untul, oul, esența și frământăm un aluat omogen. Dacă aluatul este prea lipicios, adăugăm încă un pic de făină.

Tapetăm tava cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea. Cu mâinile, uniformizăm frumos aluatul, formând un blat. Înțepăm blatul cu o furculiță, din loc în loc. Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem foaia timp de 25 de minute. După coacere, o lăsăm să se răcească complet.

Pentru pandișpan, setăm cuptorul la 175 de grade. Pregătim două poșuri pe care le punem în câte un pahar. Tapetăm tava de tort și o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt.

Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm un praf de sare și începem să mixăm. Adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o compoziție spumoasă, albicioasă și voluminoasă. Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și mixăm până la omogenizare, la viteză mică.

Împărțim aluatul în două și amestecăm o parte cu pudra de cacao cernută, folosind o spatulă.

Transferăm cele două tipuri de aluat în poșurile pregătite. Transferăm aluaturile în tavă dreptunghiulară, așa cum se vede în imaginea de mai jos. Coacem timp de 10 minute.

Transferăm cele două tipuri de aluat în tava rotundă, așa cum se vede în imaginea de mai jos. Coacem timp de 10 minute.

Vom obține un blat dreptunghiular și unul rotund pe care îi lăsăm să se răcească.

Pentru cremă, mixăm frișca lichidă spumă tare împreună cu întăritorul. Încorporăm și mascarpone.

Mixăm piureul de castane, adăugând și esență de rom după gust. Adăugăm un sfert din cantitatea de frișcă cu mascarpone și omogenizăm.

Topim ciocolata neagră, adăugăm un sfert din frișca cu mascarpone și amestecăm bine. Topim și ciocolata cu lapte, adăugăm frișca rămasă și omogenizăm.

Asamblare: punem foaia în tava rotundă. Tăiem blatul dreptunghiular în fâșii și așezăm fâșiile pe marginea tăvii. Peste foaie întindem crema cu ciocolată neagră peste care întindem crema cu castane. Peste crema de castane punem vișinele bine scurse și le împingem un pic în cremă. Întindem crema de ciocolată cu lapte peste vișine.

Uniformizăm frumos blatul de la margini și acoperim tortul cu blatul rotund. Dăm tortul la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Chec Marmorat cu Cremă de Iaurt – Moale și pufos, rapid și delicios
Fără categorie

Chec Marmorat cu Cremă de Iaurt – Moale și pufos, rapid și delicios

Chec marmorat cu portocală și cacao
Fără categorie

Chec marmorat cu portocală și cacao

Pizza din pâine, la tigaie – Rețetă simplă și gustoasă, rapidă și savuroasă
Fără categorie

Pizza din pâine, la tigaie – Rețetă simplă și gustoasă, rapidă și savuroasă

Gogoșele rapide cu iaurt și scorțișoară
Fără categorie

Gogoșele rapide cu iaurt și scorțișoară

Cornulețe fragede cu gem – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune
Fără categorie

Cornulețe fragede cu gem – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune

Rulouri din foietaj cu gem de caise și migdale – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune
Fără categorie

Rulouri din foietaj cu gem de caise și migdale – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune

Next Post
Pulpe de pui umplute, la tavă – Cele mai gustoase pulpe de pui pe care le-am gătit anul acesta

Pulpe de pui umplute, la tavă - Cele mai gustoase pulpe de pui pe care le-am gătit anul acesta

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Prăjitură Orientală (cu fulgi de cocos, gem și cacao) – Prăjitură de casă moale și aromată, delicioasă și delicată
Fără categorie

Prăjitură Orientală (cu fulgi de cocos, gem și cacao) – Prăjitură de casă moale și aromată, delicioasă și delicată

Clătite moi și pufoase care nu se lipesc de tigaie – Rețeta Sandei Marin, doamna bucătăriei românești
Fără categorie

Clătite moi și pufoase care nu se lipesc de tigaie – Rețeta Sandei Marin, doamna bucătăriei românești

Aripioare de pui la cuptor, cu parmezan, usturoi și busuioc – O rețetă simplă, dar super gustoasă
Fără categorie

Aripioare de pui la cuptor, cu parmezan, usturoi și busuioc – O rețetă simplă, dar super gustoasă

Castraveți bulgărești – Pur și simplu savuroși, o să vă placă mult – Rețeta pe care o folosesc în fiecare an
Fără categorie

Castraveți bulgărești – Pur și simplu savuroși, o să vă placă mult – Rețeta pe care o folosesc în fiecare an

Budincă cu ciocolată și cafea – Un desert divin, simplu și ușor de pregătit
Dulciuri și prăjituri

Budincă cu ciocolată și cafea – Un desert divin, simplu și ușor de pregătit

O bunătate de prajitură cu brânză și migdale – O vei găti săptămânal
Fără categorie

O bunătate de prajitură cu brânză și migdale – O vei găti săptămânal

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate