Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Ardei umpluți cu orez și linte (de post) – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 100 g linte roșie despicată
- 200 g orez
- 8 ardei grași
- 400 g roșii tocate (din conservă)
- 1 ceapă
- 3 căței usturoi
- 1/2 linguriță fulgi de chili
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță chimen măcinat
- Sare după gust
- 500 ml supă de legume
- Pătrunjel tocat după gust
Mod de preparare:
Tăiați partea superioară a ardeilor, îndepărtați tulpina și semințele, după care așezați ardeii pe o tavă de copt pregătită.
Tăiați ceapa și gătiți-o într-o tigaie cu puțin ulei, la foc mediu, timp de 3 minute.
Adăugați usturoiul tocat, adăugați orezul și condimentele: fulgii de chilli, turmericul, chimenul măcinat și sarea. Amestecați bine.
Adăugați supa de legume, roșiile tocate și lintea și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de 20 de minute, amestecând ocazional.
Umpleți ardeii pregătiți cu amestecul de linte și orez. Adăugați aproximativ 50 ml de apă în tava de copt și acoperiți cu hârtie de copt umedă.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!