Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Tartă de casă cu cremă de lămâie – Cea mai fină și cea mai aromată tartă pe care am făcut-o vreodată…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g migdale măcinate
  • 1 praf de sare
  • 12 g zahăr vanilat
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 80 g zahăr

Ingrediente necesare pentru crema de lămâie:

  • 150 ml zeamă de lămâie
  • 170 g zahăr
  • 3 ouă
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 2 foi gelatină

Ingrediente necesare pentru bezea:

  • 3 albușuri
  • 50 ml apă
  • 180 g zahăr

Mod de preparare:

Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Adăugăm bucățelele de unt și amestecăm cu mâna până obținem un aluat nisipos. Adăugăm migdalele măcinate, zahărul tos și cel vanilat, 1 praf de sare, oul și frământăm repede un aluat omogen. Întindem aluatul într-un blat rotund, după care îl transferăm într-o tavă de 28 cm, unsă cu unt. Formăm o margine de 2 cm și tăiem surplusul de aluat. Înțepăm aluatul din loc în loc, cu o furculiță. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25 de minute aproximativ.

Pentru cremă, punem foile de gelatină în apă rece. Separat, punem zeama de lămâie, ouăle și zahărul într-un bol. Omogenizăm cu un tel după care transferăm compoziția într-un vas. Punem vasul pe foc mediu și, amestecând continuu, fierbem compoziția până se îngroașă. Ulterior, luăm vasul de pe foc și adăugăm foile de gelatină bine scurse. Amestecăm bine, lăsăm crema să se răcească până la temperatura camerei. Adăugăm untul și amestecăm până la omogenizare. După ce untul se topește complet, mai amestecăm crema timp de 2-3 minute după care o turnăm în tavă, peste foaia coaptă.

Dăm tarta la frigider pentru 2 ore.

Pentru bezea, mixăm albușurile spumă. Într-un vas, punem apa și zahărul și fierbem siropul timp de 5 minute din momentul în care dă în clocot. Mixând continuu albușurile, turnăm în fir subțire siropul fierbinte. Mixăm la viteză mare timp de 3-4 minute, până obținem o spumă lucioasă și tare. Transferăm spuma într-un poș cu dui de stea și decorăm tarta.

Pentru un plus de culoare, fie folosim un pistol de caramelizat, fie dăm tarta la cuptorul setat pe funcția grill, pentru 30 de secunde.

Savurați cu poftă! Poftă bună!