Ciuperci champignon în sos de smântână și usturoi

Ingrediente necesare:

700 g ciuperci chapignon
250 ml smântână de gătit
1 lingură făină
2 cepe
2 căței usturoi
4 linguri ulei
1 legătură pătrunjel proaspăt
1/2 linguriță oregano
sare și piper, după gust
25 g unt

Mod de preparare:

Spălăm, curăță, apoi tăiem în felii ciupercile; curățăm și tocăm mărunt și ceapa și usturoiul.

Călim ceapa și usturoiul în unt și ulei, la foc mic, până se rumenesc ușor.

Punem apoi și ciupercile, condimentele și pătrunjel tocat mărunt.

Amestecăm bine, acoperim cu un capac și călim timp de 5 minute, după care turnăm 50 ml apă caldă peste ciuperci.

Amestecăm ușor, punem înapoi capacul și mai fierbem timp de 8-9 minute, amestecând din când în când.

Amestecăm smântâna cu făina, apoi turnăm amestecul în tigaie peste ciuperci, mai fierbem 5 minute, după care luăm de pe foc, presărăm pătrunjelul rămas și servim.

Poftă bună!

Sursă rețetă: coolinarika.com