Prăjitură fină și delicioasă, la tavă, cu brânză dulce – Se prepară din 550g brânză de vaci, 4 ouă, 2 linguri griș și…
Ingrediente necesare pentru o tavă de 20*20 cm:
- 550 g brânză de vaci
- 4 ouă medii
- 60 g unt topit
- Stafide – opțional
- 5 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 2 linguri griș
Mod de preparare:
Punem într-un bol ouăle, untul, sarea, zahărul tos și cel vanilat, brânza de vaci, grișul și mixăm cu un blender timp de 4-5 minute până obținem o cremă omogenă, după care mai amestecăm timp de 10 minute. Încorporăm și stafidele.
Ungem cu unt tava și transferăm compoziția în ea.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 70-75 minute aproximativ. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Lăsăm să se răcească după care putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!