Crema Charlotte este ideală pentru eclere și prăjituri de casă – Fină, delicată și delicioasă!

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 100 ml lapte
  •  zahar vanilat
  • 1 lingură coniac

Mod de preparare:

1. Scoateți untul din frigider cu 1-2 ore înainte de prepararea cremei, ca să fie de temperatura camerei.

2. Turnați laptele într-o cratiță și adăugați 2 gălbenușuri de ou. Amestecați bine cu un tel.

3. Strecurați amestecul.

4. Adăugați zahărul și zahărul vanilat și puneți amestecul la foc mic.

5. Aduceți masa la fierbere, amestecând continuu cu o lingură sau spatulă și fierbeți timp de aproximativ 3 minute, până se va îngroșa ușor.

6. Veți obține un amestec lichid, care se va îngroșa când se va răci. Este important să nu fierbeți amestecul mult timp, ca să nu se formeze bucățele zaharoase.

7. Luați amestecul de pe foc, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să se răcească până va fi de temperatura camerei.

8. Bateți untul la viteză mare până va deveni alb și pufos.

9. Turnați treptat siropul de lapte peste unt și bateți bine de fiecare dată.

10. Adăugați o lingură de coniac și bateți bine încă o dată.

 

Să o folosiți cu drag! Poftă bună!