Tort polonez Pani Walewska – Este prăjitura pe care nu vrei să o împarați cu nimeni

Tort polonez Pani Walewska – Este prăjitura pe care nu vrei să o împarați cu nimeni – Pentru a pregăti această prăjitură, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 50 g zahăr
  • 100 g unt
  • 3 gălbenușuri

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 lingură făină
  • 1 lingură amidon
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 1 gălbenuș
  • 100 g unt

Ingrediente pentru decor:

  • 4 linguri zahăr
  • zmeură

Mod de preparare:

1. Într-un bol, cu ajutorul unui mixer, amestecăm făina și untul. Adăugăm 1 linguriță praf de copt, 50 de grame de zahăr, 3 gălbenușuri, restul de făină și frământăm până când obținem un aluat fraged…

2. Întindem aluatul obținut într-o foaie subțire și o așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt…

3. Adăugăm zmeura și coacem la temperatura de 180 de grade, aproximativ 40 de minute.

4. Pentru cremă, amestecăm toate ingredientele menționate mai sus (în afară de unt) și punem amestecul pe foc mic. Amestecăm constant până când obținem o cremă densă și omogenă.

5. După ce s-a răcit, adăugăm untul și amestecăm bine bine…

6. Tăiem blatul în două straturi egale. Tapetăm cu crema obținută și formăm tortul. Se ține la frigider câteva ore, apoi se servește alături de cei dragi…

Să îl savurați cu drag – Poftă bună!

Încearcă și… Brownie cu brânză dulce și vișine

Prăjitură cu gust senzațional – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 200 g ciocolată amară
  • 250 g unt
  • 300 g zahăr
  • 8 ouă
  • 250 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 600 g brânză de vaci
  • 2 pachețele zahăr vanilat
  • 600 g vișine
  • sare

Mod de preparare:

1. Pentru început, topim ciocolata și untul pe baie de aburi.

2. Într-un bol separat, batem 4 ouă cu 100 de grame de zahăr. Adăugăm sare, zahărul vanilat și amestecăm bine.

3. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm brânza de vaci cu zahărul și ouăle rămase. Mixăm până obținem o cremă omogenă.

4. Adăugăm ciocolata și untul topit în compoziția de ouă. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm făina și praful de copt. Amestecăm până obținem un aluat fin și omogen.

5. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, turnăm o treime din aluatul pregătit anterior.

6. Adăugăm jumătate din cantitatea de brânză, iar pe deasupra jumătate din cantitatea de vișine.

7. Procedăm la fel până terminam toate ingredientele. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!