Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Pur și simplu un deliciu – Ruladă de casă din carne de porc și vită – Se prepară din 700g carne de porc, 300g carne de vită și…
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 700 g carne de porc
- 300 g carne de vită
- 400 g lapte rece
- 13 g sare
- 10 g sare cu nitrit
- un sfert de linguriță nucșoară
Notă: puteți folosi și carne de porc cu carne de pui, 50/50.
Mod de preparare:
Tăiem carnea bucăți după care trecem prin mașina de tocat carne. Repetăm procedura de încă 2 ori.
Adăugăm cele două tipuri de sare, nucșoara, oul, laptele și omogenizăm.
Transferăm compoziția într-un blender și mixăm…
Transferăm jumătate din compoziție pe o bucată de folie alimentară și formăm un sul, având grijă să eliminăm tot aerul. Procedăm la fel și cu compoziția rămasă.
Legăm bine folia la margini după care punem ruloul într-o oală cu apă fierbinte (80 de grade C) și punem un capac pe rulouri ca să le menținem sub apă.
Dăm oala la cuptorul preîncălzit la 75 de grade C pentru 2 ore.
După 2 ore, scoatem rulourile din apa fierbinte și le punem direct într-o baie de apă rece pentru 25-30 de minute.
Scoatem din folie, porționăm și putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!