Clasica prăjitură răsturnată cu mere, cu o nouă metodă de preparare – Aveți nevoie de 3 mere, 4 ouă, 150g făină și…
Ingrediente necesare pentru o tavă de 20*20 cm:
- 3 mere medii
- 3 linguri zahăr brun
- 2-3 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriță scorțișoară
- 50 g unt
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 4 ouă, la temperatura camerei
- 200 g zahăr
- 1-2 linguriță extract de vanilie
- 150 g făină
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Ungem tava cu ulei și o tapetăm cu hârtie de copt. Curățăm merele de coajă și de semințe și tăiem în felii. Amestecăm merele cu zeama de lămâie, zahărul brun și scorțișoara. Le călim la foc mic într-o tigaie cu unt încins. Le transferăm în tava pregătită.
Mixăm ouăle împreună cu zahărul și cu un praf de sare. Separat, amestecăm făina cu amidonul și cu praful de copt. Punem ingredientele uscate peste compoziția de ouă și omogenizăm, adăugând și vanilia. Turnăm compoziția peste merele din tavă.
Coacem timp de aproximativ 40-45 minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Prăjitura este gata atunci când trece testul cu scobitoarea.
După coacere, o răsturnăm pe un platou. Servim cu frișcă sau înghețată de vanilie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!