Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură fină și delicată, moale și pufoasă – Se prepară ușor și o să vă placă mult – Prăjitură de casă cu căpșuni
Ingrediente necesare pentru o tavă de 24 cm:
- 2 ouă
- 300 g făină
- 250 g căpșuni
- 4-5 căpșuni (pentru decor)
- 150 g zahăr
- 80 ml ulei
- Coajă rasă de lămâie
- 16 g praf de copt
- 1 praf de sare
Alte ingrediente necesare:
- 1 ou
- 250 ml lapte
- 80 g zahăr
- 25 g făină
- Vanilie
- Coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Spargem oul într-un bol, adăugăm zahărul, făina, vanilia, un pic de lapte și începem să amestecăm.
Încorporăm treptat laptele rămas după care transferăm compoziția într-o cratiță. Punem pe foc și amestecăm până se îngroașă. Transferăm crema într-un bol, îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Pentru aluat, spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul, coaja de lămâie, un praf de sare și amestecăm foarte bine.
Încorporăm uleiul, laptele după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
La final adăugăm și bucățelele de căpșuni și transferăm compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
Uniformizăm, punem deasupra crema pregătită și căpșuni și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45-50 minute.
După ce se răcorește, scoatem prăjitura din tavă și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!