kiloRețete
miercuri, mai 21, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Drob gustos de legume – Rețetă gustoasă, sățioasă și sănătoasă

Drob gustos de legume – Rețetă gustoasă, sățioasă și sănătoasă

Vă propunem o rețetă de drob din legume: gustoasă, sățioasă și sănătoasă. Este o mâncare pe care o putem prepara nu doar în posturi, ci oricând, deoarece este o rețetă foarte reușită. Cu siguranță veți face acest drob de mai multe ori. În funcție de preferințe, puteți renunța la ciuperci sau la spanac. Orezul este obligatoriu, însă îl puteți înlocui cu soia sau miez de nucă…

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 țelină
  • 4 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 3 cartofi
  • 1 cană de orez
  • 200 g de ciuperci
  • 100 g de măsline
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de spanac
  • 50 g de pesmet
  • sare, piper, oregano, boia dulce

Preparare

Mai întâi, pregătim două cratițe. Într-una punem la fiert cartofii în coajă (bine spălați înainte), cu apă cât îi cuprinde, iar în cealaltă, orezul. La 1 cană de orez, se pun 2 căni de apă. După primele clocote, se pune capacul peste orez, și se lasă 10 minute, fără să ridicați capacul, apoi se închide focul și se mai lasă 10 minute, cu capacul acoperit. În acest interval, orezul va absorbi apa rămasă, și va fi bine fiert.

Între timp, se curăță ceapa și usturoiul, se toacă fin, și se călesc în puțin ulei. Se adaugă și ciupercile tăiate mărunt. Se călesc 15 minute.

Spanacul se spală bine și se opărește scurt. Morcovii și țelina se dau pe răzătoare. Măslinele se taie feliuțe. Pătrunjelul și mărarul se spală bine și se toacă mărunt.
După ce s-au răcorit puțin, cartofii se curăță de coajă, și se pasează, ca la piure.

Într-un vas încăpător, se amestecă toate ingredientele: piureul de cartofi, orezul fiert, ceapa, usturoiul și ciupercile undite, pătrunjelul și mărarul, pesmetul și condimentele. Amestecați bine, pentru a obține o compoziție cât mai omogenă.

Pentru a coace drobul, puteți folosi două tăvi de chec, o tavă rotundă, sau o tavă dreptunghiulară sau pătrată, în funcție de cum doriți să arate drobul. Tava aleasă se tapetează cu hârtie de copt, și în ea se pune compoziția. Nivelați bine deasupra, pentru a obține o suprafață netedă. Puteți așeza deasupra felii de roșii sau fâșii de gogoșar roșu. Coaceți drobul în cuptorul preîncălzit circa jumătate de oră, sau până când se rumenește.

După ce scoateți drobul din cuptor, lăsați-l să se răcorească bine, apoi dați-l la frigider 3-4 ore, apoi serviți-l. Se va închega mult mai bine. Nu-l tăiați cald, deoarece se va sfărâma.

Să aveți poftă!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cornulețe pufoase cu susan
Fără categorie

Cornulețe pufoase cu susan

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume
Fără categorie

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume

Chifle moi și pufoase
Fără categorie

Chifle moi și pufoase

Lipii pufoase coapte la cuptor
Fără categorie

Lipii pufoase coapte la cuptor

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Next Post
Prăjitură de casă Raffaello, cremoasă și apetisantă – Perfectă pentru orice ocazie

Prăjitură de casă Raffaello, cremoasă și apetisantă - Perfectă pentru orice ocazie

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Prăjitură din 3 mere, 3 ouă, 200g zahăr și 150g făină – Rețetă genială, din 4 ingrediente
Fără categorie

Prăjitură din 3 mere, 3 ouă, 200g zahăr și 150g făină – Rețetă genială, din 4 ingrediente

Ciorbă de văcuță – O rețetă simplă, cu care nu dai greș niciodată
Feluri principale

Ciorbă de văcuță – O rețetă simplă, cu care nu dai greș niciodată

Prăjitură de casă cu blat sfărâmicios – Pentru umplutură, aveți nevoie de 200g nucă măcinată, 100g zahăr și 350 ml dulceață de prune
Fără categorie

Prăjitură de casă cu blat sfărâmicios – Pentru umplutură, aveți nevoie de 200g nucă măcinată, 100g zahăr și 350 ml dulceață de prune

Rețetă simplă și gustoasă, pe placul tuturor – Salată boeuf fără carne, la fel de bună
Rețete

Rețetă simplă și gustoasă, pe placul tuturor – Salată boeuf fără carne, la fel de bună

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cu mere fragedă și suculentă – O prăjitură cu mere deosebită, aromată și delicată
Fără categorie

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cu mere fragedă și suculentă – O prăjitură cu mere deosebită, aromată și delicată

Cartofi franțuzești, la tigaie, cu carne tocată – Mâncărica perfectă pentru prânz sau cină – Rețetă rapidă și gustoasă
Fără categorie

Cartofi franțuzești, la tigaie, cu carne tocată – Mâncărica perfectă pentru prânz sau cină – Rețetă rapidă și gustoasă

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate