Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Desert la pahar, cu ciocolată – Rețetă rapidă și aromată – Se prepară din 50g ciocolată neagră, 100g zahăr, 500 ml lapte, 50 ml frișcă lichidă și…
Ingrediente necesare:
- 50 g ciocolată neagră
- 80-100 g zahăr
- 20 g amidon de porumb
- 10 g făină
- 1 praf de sare
- 30 g pudră de cacao
- 500 ml lapte
- 50 ml frișcă lichidă 33-35%
- Frișcă, alune/nuci, ciocolată rasă pentru decor
Mod de preparare:
Punem zahărul, amidonul, făina, un praf de sare și pudra de cacao cernută într-un vas. Amestecăm bine după care încorporăm treptat laptele, amestecând continuu. Punem vasul pe foc mic și aducem compoziția până la punctul de fierbere.
Adăugăm și ciocolata rasă și frișca lichidă și omogenizăm.
Transferăm crema în pahare și după ce crema se răcorește, dăm paharele la frigider pentru 1-2 ore. Ulterior, decorăm după plac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!