- Nivel de dificultate: Începători
- Timp de pregătire: 45 minute
- Cantitate: Pentru 6 persoane
Ingrediente necesare:
Folosim o tavă de 23*33 cm
Blat:
- 450 g făină
- 200 g zahăr pudră
- 10 linguri untură topită
- 0,5 pachet amoniu pentru prăjituri
- 2 linguri smântână
- 1 ou
- puțină sare
Pentru umplutură:
- 200 g nucă măcinată
- 100 g zahăr
- 350 ml dulceață de prune
Mod de preparare:
Frământăm ingredientele pentru aluat și împărțim în două. Amestecăm zahărul cu nucile.
Tapetăm tava cu hârtie de copt, apoi întindem un blat la dimensiunea tăvii și transferăm în tava respectivă. Ungem bine cu dulceață. Presărăm trei sferturi (3/4) din cantitatea de zahăr cu nuci. Acoperim cu celălalt aluat de blat.
Înțepăm din loc în loc cu o furculiță și presărăm nucile rămase.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, aproximativ 30 minute.
După ce s-a răcit suficient, putem felia și servi prăjitura.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post