Ingrediente necesare:
- 3 vinete
- 5 căței usturoi
- 5 linguri făină
- 1 legătură pătrunjel
- 500 ml suc de roșii
- Ulei
- Sare și piper
Mod de preparare:
Începem prin a tăia vinetele în rondele de grosimea unui deget sau mai subțiri.
Grupăm apoi feliile pe blatul bucătăriei, le presărăm cu sare din abundență, iar după 15-20 de minute, după ce vinetele își lasă mare parte din zeamă, le trecem printr-un jet de apă rece. Le ștergem cu șervețele.
Punem pe aragaz o tigaie cu ulei.
Trecem rondelele prin făină, apoi le prăjim în ulei încins. Completăm cu ulei la nevoie.
Rumenim rondele pe ambele părți, apoi le transferăm într-un vas tapetat cu șervețele.
Pentru sos, tocăm usturoiul, apoi îl călim la foc mic în ulei încins, timp de 2-3 minute. adăugăm apoi sucul de roșii, amestecăm și lăsăm să dea în câteva clocote, condimentând cu sare și cu piper.
( putem adăuga și oregano, busuioc sau rozmarin )
După ce este gata, împărțim sosul în două părți: jumătate din cantitate o transferăm într-un vas.
Așezăm apoi rondelele de vinete în tigaie, presărăm jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat, apoi turnăm înapoi sosul din vas.
Acoperim tigaie cu capac și fierbem la foc mic pentru încă 10 minute.
La final. Presărăm și cantitatea rămasă de pătrunjel tocat.
Să savurați cu poftă această mâncărică delicioasă de vinete! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro