Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Friptură Brașoveană – Fripturică gustoasă și savuroasă, din pulpă de porc – Rețetă rapidă, pe gustul tuturor

Ingrediente necesare:

  • 1 kg pulpă de porc
  • 3-4 căței usturoi
  • Maghiran
  • Sare
  • Ulei
  • Piper
  • Boia
  • Cartofi pai

Mod de preparare:

Curățăm și tăiem carnea în fășii. Prăjim în ulei încins până carnea se albește după care adăugăm și usturoiul pisat. Adăugăm și 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper și 200 ml de apă caldă. Amestecăm, acoperim cu capac și gătim pe foc mediu timp de 20-25 minute.

Luăm mâncărica de pe foc și adăugăm 3 lingurițe de boia. Amestecăm bine și continuăm să gătim pe foc mediu spre mare, până carnea este gata.

La final, adăugăm și 3 lingurițe de maghiran și gătim până apa se evaporă.

Servim cu cartofi prăjiți.

Savurați cu poftă! Poftă bună!