Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Friptură Brașoveană – Fripturică gustoasă și savuroasă, din pulpă de porc – Rețetă rapidă, pe gustul tuturor
Ingrediente necesare:
- 1 kg pulpă de porc
- 3-4 căței usturoi
- Maghiran
- Sare
- Ulei
- Piper
- Boia
- Cartofi pai
Mod de preparare:
Curățăm și tăiem carnea în fășii. Prăjim în ulei încins până carnea se albește după care adăugăm și usturoiul pisat. Adăugăm și 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper și 200 ml de apă caldă. Amestecăm, acoperim cu capac și gătim pe foc mediu timp de 20-25 minute.
Luăm mâncărica de pe foc și adăugăm 3 lingurițe de boia. Amestecăm bine și continuăm să gătim pe foc mediu spre mare, până carnea este gata.
La final, adăugăm și 3 lingurițe de maghiran și gătim până apa se evaporă.
Servim cu cartofi prăjiți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!