Prăjitură la tavă cu umplutură cremoasă, pe bază de smântână – Se prepară din 400g făină, 300g zahăr, 1 ou, 500 ml lapte, 2 linguri pudră de cacao și…
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 ml lapte
- 200 g zahăr
- 2 plicuri budincă de ciocolată
- 450 g smântână 20%
- Esență de rom
Ingrediente necesare pentru blat:
- 400 g făină
- 1 ou
- 250 g unt
- 1 plic praf de copt
- 100 g zahăr
- 2 linguri pudră de cacao
- Smântână cât cuprinde
Mod de preparare:
Pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Acoperim suprafața cu folie alimentară, o lăsăm să se răcească după care încorporăm în ea smântâna și esența.
Pentru aluat, punem toate ingredientele necesare într-un bol și frământăm până la omogenizare. Împărțim aluatul în două și formăm 2 bile. Întindem ambele bile la o dimensiune de 22*34 cm (sau dimensiunea tăvii)
Punem prima foaie în tava tapetată cu hârtie de copt. Întindem crema și o acoperim cu cealaltă foaie. Înțepăm cu o furculiță toată suprafața. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30 de minute.
După ce se răcorește un pic, decorăm cu glazură sau zahăr pudră. Lăsăm prăjitura să se răcească în tavă după care o dăm la frigider pentru minim 1-2 ore.
Pentru glazură, topim o ciocolată împreună cu un pic de lapte sau cu un pic de ulei, pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare.
Savurați cu poftă! Poftă bună!