Rețetă rapidă, fără coacere – Desert cremos cu biscuiți și vanilie
Ingrediente necesare pentru o tavă de 35*25 cm:
- 250-300 g biscuiți simpli
- 1200 ml lapte
- 1 cană zahăr
- 50 g unt
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 ouă
- 2 gălbenușuri
- 200 g făină
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Într-o cratiță, punem la fiert 1 L de lapte împreună cu zahărul și cu vanilia.
Amestecăm laptele rămas că făina, gălbenușurile și ouăle întregi.
Când laptele din cratiță începe să fiarbă, adăugăm compoziția cu ouă și amestecăm energetic până crema se îngroașă.
O luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească un pic, amestecând-o ocazional.
Tapetăm tava cu folie de aluminiu și așezăm un strat de biscuiți în ea.
Întindem crema încă caldă peste biscuiți și o acoperim cu încă un strat de biscuiți.
Dăm tava la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!