Ingrediente:
🥚 2 gălbenușuri
🍬 140 g zahăr
🍋 1 lingură suc de lămâie
🥛 1 litru lapte
🌽 60 g amidon de porumb
🍫 30 g cacao
🍦 1 linguriță zahăr vanilat
🍊 Sucul de la 1–2 portocale
🍪 600 g biscuiți
🍫 120 g ciocolată
🥛 ~30 ml lapte cald
Mod de preparare:
Amestecăm gălbenușurile cu 70 g zahăr într-o cratiță. Adăugăm 500 ml lapte, sucul de lămâie și omogenizăm.
Încorporăm 30 g amidon și punem pe foc mic spre mediu. Amestecăm continuu până crema de îngroașă.
Transferăm crema într-un bol.
Punem laptele rămas (500 ml) într-o altă cratiță. Adăugăm 70 g zahăr, zahărul vanilat, pudra de cacao și omogenizăm.
Încorporăm 30 g amidon, punem pe foc mic spre mediu. Amestecăm continuu până crema de îngroașă.
Trecem biscuiții prin sucul de portocale și așezăm un rând într-o tavă. Întindem jumătate din crema cu cacao și acoperim cu încă un rând de biscuiți înmuiați în suc de lămâie. Acoperim cu jumătate din crema albă.
Repetăm straturile iar peste ultimul strat de cremă albă turnăm ciocolata topită și amestecată cu 30 ml de lapte cald.
Punem prăjitura la frigider pentru 1 oră.