Rețetă cu imagini, pas cu pas – Șnițele (cotlet de porc pane) cu cartofi natur – Marinadă simplă și gustoasă, pentru-o masă copioasă
Ingrediente necesare:
- 1 kg cotlet de porc
- Ulei
- Sare
- 4 ouă
- Pesmet
- Făină
- 1 kg cartofi
- Pătrunjel verde
Mod de preparare:
Curățăm, spălăm și tăiem cartofii în cubulețe. Îi punem într-o oală, adăugăm apă cât să-i acopere și 2 linguri de sare. Fierbem la foc mediu până se înmoaie după care scurgem apa.
Separat, prăjim un pic pătrunjelul tocat mărunt într-un pic de ulei încins. Adăugăm cartofii și amestecăm bine. După 1-2 minute luăm de pe foc.
Curățăm carnea și tăiem în felii pe care le frăgezim și le sărăm. Punem făina, pesmetul și ouăle (bătute cu un pic de sare) în 3 boluri diferite.
Trecem feliile de carne prin făină, ou și pesmet după care le prăjim în baie de ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!