Rețetă cu imagini – Lipii umplute cu carne de pui și sos Tzatziki – Se prepară ușor și o să vă placă mult

Ingrediente necesare:

  • 1 piept de pui
  • Sare
  • 1 linguriță fulgi de chili sau boia iute
  • 1 praf oregano
  • 10 g usturoi pisat
  • Boia dulce
  • 1 g praf curry
  • 44 g iaurt natural

Ingrediente necesare pentru sosul Tzatziki:

  • 130 g iaurt grecesc (sau iaurt simplu, natural)
  • 4 g zeamă de lămâie
  • 7 g ulei de măsline
  • 3 g usturoi pisat
  • 11 g miere
  • Sare
  • 2 g mărar tocat mărunt
  • 20 g castraveți bine storși

Alte ingrediente necesare:

  • 2 foi tortilla (lipii)
  • Salată verde
  • Roșii cherry
  • Ceapă tocată mărunt

Mod de preparare:

Tăiem carnea în fâșii lungi și le punem într-un bol. Adăugăm usturoiul, condimentele și iaurtul și amestecăm foarte bine. Acoperim bolul cu capac și lăsăm carnea la marinat minim 1 oră (maxim 24 de ore).

Tocăm mărunt salata verde, tăiem roșiile în jumătăți și tocăm mărunt și ceapa. Pentru sos, amestecăm toate ingredientele necesare într-un bol.

Ungem cu ulei o tigaie și prăjim carnea pe ea până capătă o culoare frumoasă pe ambele părți.

Asamblare: lipie, sos la mijloc, salată verde, roșii, carne, ceapă, sos.

Savurați cu poftă! Poftă bună!