kiloRețete
sâmbătă, august 13, 2022
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețetă românească, tradițională – Cei mai buni Mititei de casă – Foarte pufoși și foarte gustoși

Rețetă românească, tradițională – Cei mai buni Mititei de casă – Foarte pufoși și foarte gustoși

O rețetă tradițională de mici din pastă de carne de porc și vită sau oaie. Iată ce condimente și ce carne trebuie să folosim, cât bicarbonat trebuie să punem…

Ingrediente necesare pentru mici de casă suculenți și aromați:

  • 300 g carne de oaie sau porc ( mai grasă: ceafă, piept )
  • 700 g carne de vită ( pulpă )
  • 250-350 ml supă de oase sau apă foarte rece

Condimente necesare pentru 1 kg de carne:

  • 1 linguriță piper negru măcinat
  • 15 g sare
  • 1 linguriță rasă cimbru uscat
  • 1 linguriță bobițe de coriandru ( cam 30 de bobițe mici )
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 5-7 căței de usturoi mai mari sau 10 mai mici
  • 1 linguriță plina bicarbonat de sodiu

În plus:

  • Ulei pentru uns mâinile
  • Tăvi
  • Tocător

Mod de preparare:

Începem prin a tăia pulpa de vită în cubulețe. Curățăm feliile de piept de porc de șorici și oase. Noi am rămas cu 300 de grame de carne după curățare. Tăiem pieptul de porc în bucățele și le așezăm alături de vită.

Echipăm mașina de tocat carne cu sita fină cu găurele mai mici și trecem carnea prin ea și cățeii de usturoi.

Zdrobim condimentele și le punem în mojarul cu pistil ( în afară de bicarbonat ) și le transformăm într-o pulbere.

Echipăm robotul de bucătărie cu cârligul pentru frământat aluatul și transferăm carnea tocată în bolul acestuia. Timp de câteva minute, frământăm puternic pasta de mici, lucru pe care îl putem face și manual dacă nu avem robot. După frământare, adăugăm și condimentele pregătite din mojar, bicarbonatul și pornim iar robotul.

La început, pasta va fi groasă și destul de greu de frământat. Treptat, adăugăm și supa de oase sau apa rece și frământăm timp de 7-8 minute, timp în care pasta va deveni moale și pufoasă.

Notă: dacă credeți că 250-300 ml supă de oase sau apă este prea mult, nu puneți tot lichidul.

Transferăm pasta obținută într-un castron curat și acoperim cu folie de plastic. Punem vasul la frigider peste noapte.

A doua zi, scoatem castronul din frigider și-l lăsăm la temperatura camerei pentru 30 de minute. După cele 30 de minute, frământăm pasta pentru 2-3 minute ca să aerăm carnea. Alegem un poș de bucătărie sau pungă și tăiem colțul la 4 cm, după care umplem cu o parte din pasta de mici.

Pe un fund de plastic uns cu ulei, trasăm linii lungi, nu foarte subțiri. Dacă facem micii foarte subțiri, se vor usca la prăjit. Tăiem apoi micii, la o lungime de 10 cm și îi ungem cu ulei. Ungem o tavă cu ulei și ne ungem și mâinile, după care transferăm micii pe tavă.

Acoperim tava cu folie și dăm la frigider. Punem micii, direct de la frigider, pe grătarul încins.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară
Aperitive

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară

Rețetă simplă și gustoasă, foarte ușor de pregătit – Vinete marinate cu usturoi, o bunătate!
Aperitive

Rețetă simplă și gustoasă, foarte ușor de pregătit – Vinete marinate cu usturoi, o bunătate!

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan

Pârjoluțe moldovenești, rețetă simplă și gustoasă – Rețetă tradițională, din Dorohoi
Aperitive

Pârjoluțe moldovenești, rețetă simplă și gustoasă – Rețetă tradițională, din Dorohoi

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan

Metodă simplă, rapidă și gustoasă de conservare – Ardei gras pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Metodă simplă, rapidă și gustoasă de conservare – Ardei gras pentru iarnă, la borcan

Next Post
Rețetă pentru iarnă, la borcan – Salată de vinete, cu ardei și roșii – Excelentă, absolut excelentă

Rețetă pentru iarnă, la borcan - Salată de vinete, cu ardei și roșii - Excelentă, absolut excelentă

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Cele mai fine și mai gustoase clătite din toate câte ați încercat – Trebuie să vedeți rețeta
Dulciuri și prăjituri

Cele mai fine și mai gustoase clătite din toate câte ați încercat – Trebuie să vedeți rețeta

Rețetă de post – Rețetă excepțională, fără lapte și ouă – Chec de post cu vanilie și ciocolată
Dulciuri și prăjituri

Rețetă de post – Rețetă excepțională, fără lapte și ouă – Chec de post cu vanilie și ciocolată

Încă mai folosești făină și ouă pentru șnițele? Iată o rețetă gustoasă de șnițele mult mai simplă, fără făină și ouă
Feluri principale

Încă mai folosești făină și ouă pentru șnițele? Iată o rețetă gustoasă de șnițele mult mai simplă, fără făină și ouă

Mere umplute cu dulceață, stafide și nuci – Mere coapte la cuptor, gustul copilăriei
Fără categorie

Mere umplute cu dulceață, stafide și nuci – Mere coapte la cuptor, gustul copilăriei

Rulada Napoleon, din doar 3 ingrediente – Aveți nevoie de 400g aluat foietaj, 100g zahăr pudră și…
Fără categorie

Rulada Napoleon, din doar 3 ingrediente – Aveți nevoie de 400g aluat foietaj, 100g zahăr pudră și…

Prăjitură simplă și ușoară, cu cremă fină, de lapte și vanilie – Cremă deosebită, învelită în 2 blaturi subțiri, de ciocolată
Fără categorie

Prăjitură simplă și ușoară, cu cremă fină, de lapte și vanilie – Cremă deosebită, învelită în 2 blaturi subțiri, de ciocolată

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate