Ingrediente:
- 50 g zahăr
- 50 g mentă
Mod de preparare:
1. Spălăm frunzele de mentă în apă rece. Cel mai indicat să le spălăm într-un bol de mai multe ori. Pe urmă, alegem frunzele cele mai proaspete.
2. Uscăm frunzele de mentă pe un prosop. Este important să fie uscate complet.
3. Cu ajutorul unui blender mărunțim frunzele de mentă.
4. Adăugăm 25 grame de zahăr și amestecăm bine până la omogenizare.
5. Transferăm compoziția într-un bol. Adăugăm zahărul rămas și amestecăm bine, cu o lingură.
6. Pentru ca zahărul să nu se deterioreze, trebuie să spălăm borcanul în care vom depozita amestecul, pe urmă să-l uscăm. Pentru o siguranță mai bună, puteți să-l sterilizați.
7. Turnăm amestecul în borcan, în ploaie, cu ajutorul unei linguri.
8. Depozităm borcanul într-un loc uscat.
Poftă bună!