Pasta de dovlecei cu morcovi si rosii este foarte gustoasa. O prepar in fiecare an pentru ca-mi place la nebunie. Folosesc aceeasi reteta de ani de zile. Incearc-o si tu! Nu este deloc complicata…

Ingrediente pentru pasta de dovlecei cu morcovi si rosii:

  • 3 dovlecei, 3 morcovi
  • 300 gr rosii, 200 gr ceapa
  • 1 capatana usturoi, 25 gr sare
  • 2 linguri otet de mere
  • 100 ml ulei de floarea soarelui

Cum se prepara pasta de dovlecei cu morcovi si rosii?

Spalam legumele si taiem cozile de la dovlecei si rosii. Oparim rosiile pentru a le putea indeparta cu usurinta coaja. Decojim morcovii, ceapa si usturoiul. Taiem toate legumele decojite in bucati mici.

Intr-o cratita cu ulei de floarea soarelui, prajim dovleceii cu morcovii si ceapa timp de aproximativ 10 minute. Adaugam apoi rosiile si usturoiul.

Dupa 15 minute, o mare parte din zeama se va evapora. Dam apoi amestecul de legume printr-o masina de tocat carne. Adaugam sare si otet.

Punem pasta de legume la fiert pentru 5 minute, apoi o turnam in borcane sterilizate. Infiletam bine capacele. Invelim borcanele cu o patura sau un prosop gros si le lasam sa se raceasca lent, peste noapte.

A doua zi, dupa ce s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara. Pasta de dovlecei cu morcovi si rosii este delicioasa.

Daca nu ai mai mancat pana acum pasta de dovlecei, e timpul sa o incerci. Cu siguranta, vei fi incantata de gustul sau deosebit.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!