Una dintre cele mai apreciate rețete…
Ingrediente necesare
- 300 g zahăr
- 600 ml lapte
- 4 linguri făină
- 4 ouă
- 3 linguri apă
- un praf de sare
Mod de preparare:
- Într-un bol se amestecă făina cu 100 ml de lapte.
- Într-un vas curat se bat ouăle cu praful de sare.
- Într-o cratiță cu fundul gros se amestecă 150 g de zahăr cu 3 linguri de apă.
- Se dă cratița la foc mic și se fierbe siropul, amestecând constant, până când zahărul se topește, iar siropul devine auriu.
- Se adăugă zahărul rămas și 500 ml de lapte și se amestecă continuu, până ce compoziția devine omogenă.
- Peste această compoziție se adaugă, treptat, făina, amestecată anterior cu lapte, și se amestecă până la omogenizare.
- Crema se fierbe până când devine un pic mai consistentă, amestecându-se continuu.
- Se adaugă la cremă ouăle bătute anterior. Se amestecă bine și se lasă la foc mic, până ce crema începe să fiarbă, după care se stinge focul.
- Crema rezultată se transferă într-un bol, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la răcit.
- Poate fi folosită ca atare sau amestecată cu unt sau frișcă.
Poftă bună!
Discussion about this post