Prăjitură cu blat pufos de cacao și cremă fină cu iaurt – Pur și simplu se topește în gură, este delicioasă!

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 ouă
  • 100 ml apă
  • 150 g făină
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 200 g zahăr
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 g iaurt grecesc
  • 400-500 ml frișcă lichidă
  • 200 g smântână
  • 1 linguriță esență de rom
  • 1-2 plic întăritor frișcă
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat sau după gust

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Separat, mixăm gălbenușurile spumă, adăugând treptat și apa.

Încorporăm și uleiul, pudra de cacao și la final făina amestecată cu praful de copt. După ce obținem o compoziție omogenă, încorporăm cu grijă și spuma de albușuri.

Tapetăm o tavă de mărime medie cu hârtie de copt, transferăm compoziția în ea și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Coacem timp de 20-30 de minute, după care lăsăm blatul să se răcească complet.

Pentru cremă, mixăm iaurtul împreună cu smântâna, zahărul vanilat și esența de rom. Separat, mixăm spumă și frișca lichidă cu întăritorul, după care o încorporăm în amestecul de iaurt.

Întindem crema peste blat, uniformizăm și decorăm după gust: de exemplu, cu ciocolată rasă. Dăm prăjitura la rece pentru 4-6 ore înainte de a o porționa și servi.

Savurați cu poftă! Poftă bună!