5 rețete ușoare pentru Aperitivele de Crăciun și Anul Nou

Vă propunem 5 rețete de aperitive festive, ușoare și rapide…

Canape-uri aspectuoase cu măsline, cașcaval și salam

Ingrediente necesare:

50 g măsline fără sâmburi
200 g brânză feta
200 g salam
30 buc. scobitori
200 g castraveți

Mod de preparare:

Tăiem salamul în felii subțiri, castraveții în rondele de o grosime de 1cm și brânza în cubulețe de 1,5 cm.

Asamblăm canape-urile, alternând castravetele, brânza, salamul și măslina.

Fixăm cu o scobitoare, mai întâi salamul și măslina, apoi castravetele și brânza.

Rondele de ardei gras cu cașcaval, maioneză și ou

Aperitiv colorat și delicios, gata în câteva minute…

Ingrediente necesare:

2-3 ardei grași
1 ou fiert
2 linguri maioneză
200 g cașcaval ras
mărar, după gust
2 căței usturoi

Mod de preparare:

Curățăm ardeii de cotor și semințe.

Dăm oul fiert și cașcavalul prin răzătoarea mică.

Adăugăm usturoiul pisat, mărarul tocat mărunt, maioneza și amestecăm până la omogenizare.

Umplem ardeii cu umplutură, apoi punem la frigider pentru 2 ore.

Tăiem în rondele și servim.

Aperitiv delicios cu roșii și vinete

Ingrediente necesare:

2 vinete
4 roșii
2 căței usturoi
125 ml apă
200 g cașcaval
pătrunjel, după gust
½ linguriță sare

Mod de preparare:

Punem vinetele tăiate rondele într-un vas, le sărăm și le lăsăm deoparte pentru 20 de minute, să lase zeamă.

Separat, pisam usturoiul, îl amestecăm bine cu apă rece.

Într-un alt bol, radem cașcavalul. Tăiem roșiile rondele.

Tapetăm o tavă de copt cu hârtie de copt, apoi și cu ulei.

Clătim vinetele sub jet de apă rece, le dăm, rând pe rând, prin apa cu usturoi și le așezăm pe tava pregătită.

Punem și cașcavalul ras pe rondele, și rondelele de roșii peste cașcaval.

Ar trebui să avem 2 tăvi, la final.

Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 25 de minute, verificând cu o furculiță dacă sunt gata. Timpul poate varia un pic în funcție de cuptor.

Presărăm cu bucățele mici de pătrunjel .

Rulouri spectaculoase de ou, cu surimi

Ingrediente necesare:

3 surimi
1-2 linguriță maioneză
100 g cașcaval ras
mărar, după gust
3 ouă
puțin ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Într-un bol micuț, punem 1 ou, batem puțin cu telul, apoi turnăm oul în tigaia cu uleiul încins.

Cu mișcări circulare, repartizăm oul pe toate suprafața tigăii, așteptăm un pic, apoi întoarcem omleta.

După ce e gata, scoatem din tigaie pe o farfurie.

Procedăm la fel și cu ouăle rămase.

Desfacem fiecare bastonaș de surimi, cu grijă.

Punem maioneza într-un poș.

Asamblare: pe o omletă, așezăm un bastonaș desfăcut de surimi, presărăm cu cașcaval ras, întindem maioneză și presărăm apoi și cu mărar.

Rulăm strâns, tăiem capetele, apoi tăiem în bucăți.

Procedăm la fel și cu omleta și umplutura rămasă.

Bărcuțe umplute cu cașcaval, puțin usturoi, ouă și maioneză

Ingrediente necesare:

4 ouă
200 g cașcaval ras
3-4 linguri maioneză
1-2 cățel usturoi, după gust
1 legătură mărar
48 vafe în formă de bărcuțe
pătrunjel

Mod de preparare:

Pregătim ingredientele: fierbem ouăle și le dăm prin răzătoarea mare., tocăm mărarul, dăm cașcavalul prin răzătoarea mică, pisăm usturoiul.

Amestecăm cașcavalul ras, ouăle rase, mărarul tocat, usturoiul pisat și maioneză.

Umplem vafele cu o linguriță de amestec de ou.

Punem pe platou și decorăm cu frunze de pătrunjel…