Vă propunem 5 rețete de aperitive festive, ușoare și rapide…
Canape-uri aspectuoase cu măsline, cașcaval și salam
Ingrediente necesare:
- 50 g măsline fără sâmburi
- 200 g brânză feta
- 200 g salam
- 30 buc. scobitori
- 200 g castraveți
Mod de preparare:
Tăiem salamul în felii subțiri, castraveții în rondele de o grosime de 1cm și brânza în cubulețe de 1,5 cm. Asamblăm canape-urile, alternând castravetele, brânza, salamul și măslina. Fixăm cu o scobitoare, mai întâi salamul și măslina, apoi castravetele și brânza.
Rondele de ardei gras cu cașcaval, maioneză și ou
Aperitiv colorat și delicios, gata în câteva minute…
Ingrediente necesare:
- 2-3 ardei grași
- 1 ou fiert
- 2 linguri maioneză
- 200 g cașcaval ras
- mărar, după gust
- 2 căței usturoi
Mod de preparare:
Curățăm ardeii de cotor și semințe. Dăm oul fiert și cașcavalul prin răzătoarea mică.
Adăugăm usturoiul pisat, mărarul tocat mărunt, maioneza și amestecăm până la omogenizare. Umplem ardeii cu umplutură, apoi punem la frigider pentru 2 ore.
Tăiem în rondele și servim.
Aperitiv delicios cu roșii și vinete
Ingrediente necesare:
- 2 vinete
- 4 roșii
- 2 căței usturoi
- 125 ml apă
- 200 g cașcaval
- pătrunjel, după gust
- ½ linguriță sare
Mod de preparare:
Punem vinetele tăiate rondele într-un vas, le sărăm și le lăsăm deoparte pentru 20 de minute, să lase zeamă. Separat, pisam usturoiul, îl amestecăm bine cu apă rece.
Într-un alt bol, radem cașcavalul. Tăiem roșiile rondele. Tapetăm o tavă de copt cu hârtie de copt, apoi și cu ulei. Clătim vinetele sub jet de apă rece, le dăm, rând pe rând, prin apa cu usturoi și le așezăm pe tava pregătită.
Punem și cașcavalul ras pe rondele, și rondelele de roșii peste cașcaval. Ar trebui să avem 2 tăvi, la final. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 25 de minute, verificând cu o furculiță dacă sunt gata. Timpul poate varia un pic în funcție de cuptor.
Presărăm cu bucățele mici de pătrunjel.
Rulouri spectaculoase de ou, cu surimi
Ingrediente necesare:
- 3 surimi
- 1-2 linguriță maioneză
- 100 g cașcaval ras
- mărar, după gust
- 3 ouă
- puțin ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Într-un bol micuț, punem 1 ou, batem puțin cu telul, apoi turnăm oul în tigaia cu uleiul încins. Cu mișcări circulare, repartizăm oul pe toate suprafața tigăii, așteptăm un pic, apoi întoarcem omleta. După ce e gata, scoatem din tigaie pe o farfurie.
Procedăm la fel și cu ouăle rămase. Desfacem fiecare bastonaș de surimi, cu grijă. Punem maioneza într-un poș.
Asamblare: pe o omletă, așezăm un bastonaș desfăcut de surimi, presărăm cu cașcaval ras, întindem maioneză și presărăm apoi și cu mărar.
Rulăm strâns, tăiem capetele, apoi tăiem în bucăți. Procedăm la fel și cu omleta și umplutura rămasă.
Bărcuțe umplute cu cașcaval, puțin usturoi, ouă și maioneză
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 200 g cașcaval ras
- 3-4 linguri maioneză
- 1-2 cățel usturoi, după gust
- 1 legătură mărar
- 48 vafe în formă de bărcuțe
- pătrunjel
Mod de preparare:
Pregătim ingredientele: fierbem ouăle și le dăm prin răzătoarea mare., tocăm mărarul, dăm cașcavalul prin răzătoarea mică, pisăm usturoiul.
Amestecăm cașcavalul ras, ouăle rase, mărarul tocat, usturoiul pisat și maioneză.
Umplem vafele cu o linguriță de amestec de ou.
Punem pe platou și decorăm cu frunze de pătrunjel…
Discussion about this post