Ingrediente necesare:
- 350 grame unt
- 300 grame smântână
- 4 ouă
- 4 pahare făină
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 2-3 pahare zahăr
- 2 pahare nuci
- 2 linguri miere
Cum se pregătește?
Pentru aluat, amestecați făina împreună cu untul până când obțineți un amestec asemănător cu fărâmiturile de pâine.
Adăugați 3 gălbenușuri, smântâna și bicarbonatul de sodiu, frământați aluatul și puneți-l în frigider pentru o oră.
După acest timp, scoateți aluatul din frigider și divizați-l în 8 părți egale.
Pentru umplutură, mărunțiți nucile și amestecați-le cu zahărul și cele 4 albușuri de ou…
Fiecare bucată de aluat se întinde într-un blat foarte subțire, cu ajutorul sucitorului, în formă de cerc…
Aranjați blatul pe o formă de copt și puneți un pic de umplutură pe deasupra. Procedați la fel cu tot aluatul și toată umplutura pregătită. Ultimul strat ar trebui să fie format din aluat.
Tăiați tortul în romburi sau pătrate cu ajutorul unui cuțit ascuțit și ungeți deasupra cu un gălbenuș de ou.
Coaceți timp de 40-50 minute, la temperatura de 200 grade Celsius.
Amestecați mierea cu 50 grame unt topit și, cu siropul obținut, glazurați prăjitura cu 5-10 minute înainte de a fi scoasă din cuptor.
Așteptați să se răcească complet, apoi scoateți din formă.
Acum poate fi servită…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post