Rețetă simplă și rapidă, pas cu pas, cu imagini – Chifle de casă fragede și pufoase, gustoase și savuroase – Rețetă de nota 10 cu felicitări
Ingrediente necesare: pentru 8 chifle mari de 100g:
- 25 g drojdie proaspătă
- 125 ml apă caldă
- 500 g făină
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 125 g lapte cald
- 5 linguri ulei
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdie și zahărul în apa caldă. Adăugăm și 1 lingură plină de făină și lăsăm deoparte, la loc cald, până drojdia se activează.
Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea. Adăugăm laptele cald, amestecul de drojdie și începem să frământăm. Când aluatul începe să se omogenizeze, încorporăm și uleiul, frământând timp de 10 minute. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, timp de aproximativ 1 oră.
După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Îl aplatizăm ușor și îl împărțim în 8 părți egale din care formăm 9 bile. Aplatizăm ușor bilele și le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Presărăm câte un pic de făină pe ele, le crestăm și le lăsăm la dospit pentru 40 de minute. Între timp, setăm cuptorul la 200 de grade (încălzire sus-jos, fără aer cald). Punem pe raftul de jos o tavă cu apă fierbinte.
Dăm chiflele la cuptor pentru 20-25 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!