kiloRețete
miercuri, mai 21, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Cornuri de casă cu ciocolată (Nutella) – Atât de moi și delicioase… și atât de ușor de făcut!

Cornuri de casă cu ciocolată (Nutella) – Atât de moi și delicioase… și atât de ușor de făcut!

Ingrediente necesare

  • 500 g făină
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă
  • 50 ml ulei
  • 75 g zahăr
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 3 linguri mari de Nutella
  • 2 linguri de bobițe din ciocolată (opțional)
  • un vârf de linguriță de sare

Mod de preparare:

Într-un vas suficient de mare, amestecăm făina cu drojdia.
Într-un vas separat, amestecăm ouăle, zahărul, zahărul vanilat, sarea și esența de vanilie. Amestecăm bine, până la omogenizare…

Turnăm compoziția cu ouă în mijlocul castronului cu făină și amestecăm bine, până se omogenizează.
Adăugăm laptele în două etape și frământăm bine. Adăugăm apoi uleiul, puțin câte puțin, și frământăm până se dezlipește compoziția de pe mâini (aprox. 10-15 minute).
Lăsăm aluatul obținut la crescut, până se dublează în volum (aprox. 30-45 minute).

Întindem aluatul și adăugăm bobițele de ciocolată, peste care trecem de 2-3 ori cu sucitorul, apoi întindem Nutella.
Tăiem aluatul în 8 fâșii egale, pe care le rulăm și le punem în tavă… Lăsăm rulourile obținute la crescut încă 20-25 minute, le ungem cu gălbenuș de ou și le dăm la cuptor pentru 35-45 minute, la 180 grade Celsius, până se rumenesc frumos deasupra…

Să le savurați cu drag! Poftă bună!

Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul Retete a la Miki.

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cornulețe pufoase cu susan
Fără categorie

Cornulețe pufoase cu susan

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume
Fără categorie

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume

Chifle moi și pufoase
Fără categorie

Chifle moi și pufoase

Lipii pufoase coapte la cuptor
Fără categorie

Lipii pufoase coapte la cuptor

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Next Post
Paste Carbonara – Aveți nevoie de 500g paste, 600 ml smântână, 400g bacon, 200g parmezan, 100 ml vin, usturoi și condimente

Paste Carbonara - Aveți nevoie de 500g paste, 600 ml smântână, 400g bacon, 200g parmezan, 100 ml vin, usturoi și condimente

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Biscuiți de casă marmorați – Fursecuri delicioase de casă foarte ușor de preparat
Dulciuri și prăjituri

Biscuiți de casă marmorați – Fursecuri delicioase de casă foarte ușor de preparat

5 rețete fără zahăr, fără unt și fără făină – Prăjiturele dietetice cu ciocolată (conținut scăzut de calorii)
Dulciuri și prăjituri

5 rețete fără zahăr, fără unt și fără făină – Prăjiturele dietetice cu ciocolată (conținut scăzut de calorii)

Caserolă rapidă și gustoasă cu dovlecei – Dovlecei cu șuncă și cașcaval, în straturi, la cuptor
Fără categorie

Caserolă rapidă și gustoasă cu dovlecei – Dovlecei cu șuncă și cașcaval, în straturi, la cuptor

Fursecuri de casă cu caramel (din lapte condensat) – Se prepară din 2 căni de făină, 100g unt, 175g lapte condensat și…
Fără categorie

Fursecuri de casă cu caramel (din lapte condensat) – Se prepară din 2 căni de făină, 100g unt, 175g lapte condensat și…

Rețetă de post – Chifteluțe din dovlecei – Chifteluțe la cuptor (din dovlecel) – Rețetă Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Chifteluțe din dovlecei – Chifteluțe la cuptor (din dovlecel) – Rețetă Șef Paul Constantin

Tort de casă fraged și delicios “Lapte de pasăre” – Rețeta veche, pe care o foloseau și părinții noștri
Fără categorie

Tort de casă fraged și delicios “Lapte de pasăre” – Rețeta veche, pe care o foloseau și părinții noștri

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate