Ingrediente necesare
- 500 g făină
- 200 ml lapte
- 2 ouă
- 50 ml ulei
- 75 g zahăr
- 1 plic de drojdie uscată
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 1 linguriță esență de vanilie
- 3 linguri mari de Nutella
- 2 linguri de bobițe din ciocolată (opțional)
- un vârf de linguriță de sare
Mod de preparare:
Într-un vas suficient de mare, amestecăm făina cu drojdia.
Într-un vas separat, amestecăm ouăle, zahărul, zahărul vanilat, sarea și esența de vanilie. Amestecăm bine, până la omogenizare…
Turnăm compoziția cu ouă în mijlocul castronului cu făină și amestecăm bine, până se omogenizează.
Adăugăm laptele în două etape și frământăm bine. Adăugăm apoi uleiul, puțin câte puțin, și frământăm până se dezlipește compoziția de pe mâini (aprox. 10-15 minute).
Lăsăm aluatul obținut la crescut, până se dublează în volum (aprox. 30-45 minute).
Întindem aluatul și adăugăm bobițele de ciocolată, peste care trecem de 2-3 ori cu sucitorul, apoi întindem Nutella.
Tăiem aluatul în 8 fâșii egale, pe care le rulăm și le punem în tavă… Lăsăm rulourile obținute la crescut încă 20-25 minute, le ungem cu gălbenuș de ou și le dăm la cuptor pentru 35-45 minute, la 180 grade Celsius, până se rumenesc frumos deasupra…
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul Retete a la Miki.