Paste Carbonara – Aveți nevoie de 500g paste, 600 ml smântână, 400g bacon, 200g parmezan, 100 ml vin, usturoi și condimente

Ingrediente necesare

  • 1 pachet de paste (500 grame)
  • 600 ml smântână Gran Cucina
  • 400 g bacon
  • 3-4 gălbenușuri
  • 200 g parmezan ras
  • 2 căței de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 100 ml vin
  • sare și piper

Mod de preparare:

Punem pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, pregătim sosul.

Într-un vas, punem pe foc uleiul și usturoiul zdrobit sau tocat mărunt. După ce usturoiul se rumenește un pic, adăugăm baconul tăiat fâșii subțiri și îl lăsăm 2-3 minute, până se rumenește. Adăugăm apoi vinul și mărim focul, până se evaporă alcoolul…

După ce sosul a scăzut un pic, adăugăm pastele scurse în prealabil și amestecăm frecvent.

Lăsăm 1-2 minute, adăugăm gălbenușurile și amestecăm energic, pentru a nu se găti galbenușul bucăți întregi…

Adăugăm apoi smântâna și mai lăsăm 1-2 minute, amestecând periodic…

La final, adăugăm parmezanul sau, după preferință, îl punem deasupra în farfurie.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul Retete a la Miki.