Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cea mai gustoasă pâine de casă – Nimic nu se compară cu pâinea caldă, făcută în casă… priviți cum a ieșit!

Ingrediente necesare:

  • 6 g drojdie uscată
  • 200 ml apă
  • 200 g făină

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 300 ml apă
  • 6 g drojdie uscată
  • 550 g făină
  • 1 lingură sare
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare:

Punem drojdia, apa și făina într-o caserolă. Amestecăm foarte bine, punem capacul și dăm la frigider pentru minim 12 ore.

A doua zi, punem amestecul de drojdie într-un bol mare. Adăugăm 3/ 4 din apă și amestecăm. Adăugăm drojdia, făina cernută, sarea și frământăm un aluat omogen. Spre final încorporăm și uleiul și mai frământăm timp de 10 minute.

Notă: dacă aluatul este prea tare, în timpul frământării adăugăm și apa rămasă, dar doar dacă este nevoie.

Acoperim bolul cu folie și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, până își dublează volumul. (1-2 ore). Ulterior, tragem marginile aluatul spre mijloc și mai lăsăm la dospit pentru încă 20 de minute. Repetăm acest pas de încă 2 ori.

După ultimele 20 de minute, scoatem aluatul pe suprafața de lucru. Modelăm aluatul în formă dreptunghiulară, cu mâinile. Împăturim și rulăm după cum se vede în imaginile de mai jos.

Transferăm pâinea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, o acoperim cu un prosop curat de bucătărie și o lăsăm la dospit timp de 1 oră. Crestăm pâinea, o ungem cu apă.

Coacem pâinea la cuptorul preîncălzit la 250 grade, acoperită, timp de 20 de minute. Reducem temperatura la 200 de grade și o mai coacem pentru încă 20 de minute. Scoatem capacul și coacem pâinea până se rumenește frumos, pentru ultimele 20 de minute.

Transferăm pâinea pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet.

Savurați cu poftă! Poftă bună!