🔸 Ingrediente pentru crema de căpșuni:
🍓 250 g căpșuni
🍬 80 g zahăr
🥛 600 ml lapte
🌽 50 g amidon de porumb
🔸 Ingrediente pentru sosul caramelizat de căpșuni:
🍓 200 g căpșuni (cubulețe)
🍬 60 g zahăr
🧈 20 g unt
Mod de preparare:
Pasăm 250 g căpșuni împreună cu 80 g zahăr. Încorporăm laptele, amidonul și punem pe foc mediu. Amestecăm continuu până se îngroașă.
(Opțional, putem strecura compoziția înainte de a adăuga amidonul)
Turnăm crema într-un vas.
Caramelizăm 60 g zahăr împreună cu 20 g unt. Adăugăm cubulețele de căpșuni și amestecăm câteva minute.
Transferăm deasupra cremei și lăsăm desertul la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună! 🍓🍮🥄