kiloRețete
luni, octombrie 2, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Cozonac de casă Zebră (cu cacao) – Se prepară din 350g făină, 220 ml lapte, 70g zahăr pudră, 1 gălbenuș și…

Cozonac de casă Zebră (cu cacao) – Se prepară din 350g făină, 220 ml lapte, 70g zahăr pudră, 1 gălbenuș și…

Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas – Cozonac de casă Zebră (cu cacao) – Se prepară din 350g făină, 70g zahăr pudră, 1 gălbenuș, 220 ml lapte și…

Ingrediente necesare:

  • 350 g făină
  • 30 g unt topit
  • 70 g zahăr pudră
  • 20 g drojdie proaspătă sau 6 g drojdie instant
  • 220 ml lapte cald, aproximativ
  • 1 gălbenuș
  • 15 g pudră de cacao amestecată cu un pic de lapte
  • 1 praf de sare
  • Coajă rasă de lămâie
  • 1 albuș pentru uns

Mod de preparare:

Dizolvăm drojdia într-un pic de lapte cald, adăugând și un pic de zahăr pudră și un pic de făină. Lăsăm să se activeze.

Cernem făina într-un bol. Adăugăm gălbenușul, zahărul pudră, un praf de sare, drojdia activată, coaja rasă de lămâie și începem să frământăm aluatul. Treptat încorporăm și laptele rămas și untul topit.

După ce obținem un aluat omogen și neted, îl transferăm pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Îl frământăm încă un pic, îl împărțim în două părți egale. Din prima bucată de aluat formăm o bilă iar a doua bucată îl punem înapoi în vasul robotului și încorporăm în el pudra de cacao amestecată cu un pic de lapte.

Frământăm un pic aluatul cu cacao, pe suprafața de lucru presărată cu făină. Formăm o bilă. Lăsăm cele două tipuri de aluat la dospit, sub un prosop curat de bucătărie, timp de 30 de minute.

Întindem aluatul alb într-un dreptunghi, la lungimea tăvii. Procedăm la fel și cu aluatul cu cacao.

Suprapunem cele două tipuri de aluat și rulăm, începând de la o margine lungă. Transferăm cozonacul în tava tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm la dospit timp de 30 de minute, acoperit cu un prosop curat de bucătărie.

Ungem cozonacul cu albuș ușor bătut. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175-180 de grade, timp de 40 de minute. Dacă cozonacul începe să se rumenească prea tare în timpul coacerii, îl acoperim cu folie de aluminiu.

Transferăm cozonacul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Compot de piersici – Rețetă simplă, fără conservanți
Fără categorie

Compot de piersici – Rețetă simplă, fără conservanți

Ardei iuți la borcan – Ardei opăriți pentru iarnă – Încercați rețeta, merită
Fără categorie

Ardei iuți la borcan – Ardei opăriți pentru iarnă – Încercați rețeta, merită

Gem de măceșe – Fin și aromat, fără conservanți – Gem de casă, plin de vitamine
Fără categorie

Gem de măceșe – Fin și aromat, fără conservanți – Gem de casă, plin de vitamine

Castraveți murați – Castraveți pentru iarnă, murați la soare – Crocanți și aromați, merită să încercați rețeta
Fără categorie

Castraveți murați – Castraveți pentru iarnă, murați la soare – Crocanți și aromați, merită să încercați rețeta

Ketchup de casă – Sos gustos, ușor picant – Ketchup din ardei
Fără categorie

Ketchup de casă – Sos gustos, ușor picant – Ketchup din ardei

Pepeni murați – Rețetă pentru iarnă – Pepeni în saramură, fără conservanți
Fără categorie

Pepeni murați – Rețetă pentru iarnă – Pepeni în saramură, fără conservanți

Next Post
Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă – Blat pufos, cremă de nucă și spumă de albușuri – Rețetă rapidă, simplă și ușoară

Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă - Blat pufos, cremă de nucă și spumă de albușuri - Rețetă rapidă, simplă și ușoară

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Cremă de casă foarte fină și pufoasă, ideală pentru multe prăjituri – Cremă fiartă de albușuri
Fără categorie

Cremă de casă foarte fină și pufoasă, ideală pentru multe prăjituri – Cremă fiartă de albușuri

Caserolă cu cartofi și ciuperci, gata în doar 20 minute – Nu rămâne nimic în tavă, atât de bună este…
Fără categorie

Caserolă cu cartofi și ciuperci, gata în doar 20 minute – Nu rămâne nimic în tavă, atât de bună este…

Langoși de casă – Langoși cu brânză sărată și langoși cu zahăr – Rețetă de colecție
Fără categorie

Langoși de casă – Langoși cu brânză sărată și langoși cu zahăr – Rețetă de colecție

Purceluși aperitiv cu brânză – Niciodată nu rămân pe masă, indiferent de ocazie – Mult prea gustoși și arătoși
Fără categorie

Purceluși aperitiv cu brânză – Niciodată nu rămân pe masă, indiferent de ocazie – Mult prea gustoși și arătoși

Salam de biscuiți cu ciocolată – Cea mai simplă și cea mai delicioasă rețetă
Fără categorie

Salam de biscuiți cu ciocolată – Cea mai simplă și cea mai delicioasă rețetă

[Video și Text] Rețetă Șef Paul Constantin – Sărmăluțe cu carne de porc și de vită, în foi de varză murată (sau în foi de viță și de tei)
Fără categorie

[Video și Text] Rețetă Șef Paul Constantin – Sărmăluțe cu carne de porc și de vită, în foi de varză murată (sau în foi de viță și de tei)

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate