Ingrediente:
- 1,5 kg dovlecei
- 1 lingură sare
- 3 linguri zahăr
- 120 ml oțet
- 20 g mărar
- 4 căței de usturoi
- 1 linguriță piper
- 120 ml ulei
- 20 g pătrunjel
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii cubulețe și îi așezăm într-un bol. Adăugăm usturoiul zdrobit, verdeața mărunțită, sarea, piperul, uleiul, oțetul și amestecăm foarte bine. Lăsăm compoziția 3 ore.
2. După acest interval de timp, repartizăm compoziția în borcane. Le închidem și le așezăm într-un vas mare cu apă. Punem la fiert, pe foc mic și le lăsăm 8 minute după primul clocot.
La final, scoatem borcanele din vasul cu apă și le lăsăm la răcit.
Să îi savurați cu poftă!
Discussion about this post