Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă – Blat pufos, cremă de nucă și spumă de albușuri – Rețetă rapidă, simplă și ușoară

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 5 gălbenușuri
  • 150 g zahăr tos
  • 70 ml apă
  • 200 g făină
  • 12 g praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 150 g nucă măcinată
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri esență de rom
  • 200 ml lapte
  • 40 g făină

Ingrediente necesare pentru spuma de albușuri:

  • 5 albușuri
  • 250 g zahăr tos

Mod de preparare:

Pentru blat, punem gălbenușurile într-un bol. Adăugăm zahărul și mixăm până obținem o compoziție albicioasă și spumoasă. Treptat și alternativ, încorporăm și apa și făina cu praful de copt, mixând la viteză mică.

Transferăm aluatul în tava (23*35 cm) unsă cu unt și tapetată cu făină. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 minute aproximativ.

Pentru cremă, punem untul moale într-un bol. Adăugăm zahărul pudră și mixăm până obținem o compoziție spumoasă.

Amestecăm laptele cu zahărul vanilat și făina, până la omogenizare. Punem pe foc și fierbem până se îngroașă, amestecând continuu cu un tel. Lăsăm compoziția deoparte până se răcește.

În untul bătut spumă adăugăm și esența de rom și un pic din compoziția fiartă de făină și lapte. Mixăm până la omogenizare, după care adăugăm treptat și restul compoziției de făină și lapte. Mixând continuu, adăugăm și nuca măcinată.

După ce blatul se răcește, întindem pe el crema cu nucă.

Pentru spuma de albușuri, mixăm albușurile spumă tare, pe baie de aburi. După ce obținem o compoziție spumoasă, adăugăm treptat și zahărul. Mixăm, pe baie de aburi, până obținem o spumă tare și lucioasă.

Întindem spuma peste stratul de cremă. Uniformizăm și decorăm cu ciocolată rasă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!