Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Fursecuri de casă cu gem – Fursecuri de casă sfărâmicioase, moi și aromate – Rețetă de sezon

Ingrediente necesare:

  • 500 g făină
  • 330 g unt
  • 160 g zahăr pudră
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Coajă rasă de lămâie
  • Gem pentru umplutură

Mod de preparare:

Dăm untul pe răzătoare. Cernem făina într-un bol, adăugăm zahărul vanilat, gălbenușul, untul, coaja de lămâie și amestecăm repede, până obținem un aluat omogen. După 3-4 minute, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Formăm un baton pe care îl împărțim în două, împachetăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30 de minute.

Ulterior, scoatem o bucată de aluat din frigider. Îndepărtăm folia și întindem pe suprafața de lucru presărată cu făină, la o grosime de 5 mm. Decupăm fursecurile cu ajutorul unei forme rotunde sau cu un pahar. Le transferăm pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 7-8 minute.

Întindem și cealaltă bucată de aluat. Decupăm fursecurile cu un pahar după care decupăm mijlocul lor cu o formă mai mică.

Opțional, ungem fursecurile cu albuș bătut după care le dăm prin nucă măcinată. Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 7-8 minute.

Lipim câte două fursecuri cu umplutura de gem. După gust, le putem pudra cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!