Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de casă rapid și delicios – Tort cu vișine (din compot) și ciocolată albă – Se prepară ușor, este delicios și cremos

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 ouă
  • 60 g zahăr
  • 50 g făină
  • 15 g pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 300 g frișcă lichidă
  • 100 g gelatină pudră
  • 50 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Coaja rasă de la 1 lămâie
  • Zeama de la jumătate de lămâie
  • 200 g smântână
  • 100 g ciocolată albă

Alte ingrediente necesare:

  • 150 g vișine fără sâmburi
  • 100 ml suc de vișine
  • 50 g zahăr
  • 1 lingură amidon alimentar

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul. Separat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Într-un alt bol, amestecăm făina cu pudra de cacao.

Adăugăm spuma de albușuri în bolul cu gălbenușuri și amestecăm ușor cu o spatulă. Încorporăm și făina cernută împreună cu pudra de cacao. Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă de 23 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 12-15 minute. Cu grijă, scoatem blatul din tavă și îl transferăm pe un grătar. Îl lăsăm să se răcească.

Pentru stratul cu vișine, punem vișinele într-un vas. Adăugăm siropul de vișine, zahărul și amidonul. Amestecăm și punem pe foc mediu până compoziția ajunge la punctul de fierbere și se îngroașă. O luăm de pe foc, adăugam vanilia și lăsăm să se răcească.

Pentru cremă, mixăm spumă tare frișca lichidă. Separat, amestecăm smântâna cu zahărul tos și cel vanilat, coaja de lămâie și zeama de lămâie. Mixăm până la omogenizare.

Punem apa rece într-un vas. Adăugăm gelatina, amestecăm și lăsăm pe foc mediu până gelatina se dizolvă complet. Luăm de pe foc, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare. Lăsăm să se răcească timp de 5 minute. Ulterior, încorporăm compoziția în amestecul de smântână. Amestecăm după care încorporăm și frișca.

Asamblare: punem blatul înapoi în tavă. Întindem crema peste el iar pese cremă punem compoziția cu vișine. Dăm tortul la frigider pentru 4 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!