Ingrediente necesare:
Pentru eclere:
- 4 ouă
- 100 ml ulei
- 200 ml apă
- 200 g făină
- Un praf de sare
Pentru crema de vanilie:
- 2 ouă
- 1 litru de lapte
- 120 g amidon + 50 ml lapte rece
- 180 g zahăr
- Esență de vanilie
- Un praf de sare
Pentru glazura de ciocolată:
- 3 lingurițe ulei
- 350 g ciocolată
Mod de preparare:
Începem cu eclerele: punem apa la fiert, într-o oală, împreună cu sarea și uleiul.
Când ajunge la punctul de fierbere, adăugăm făina și amestecăm în ritm alert, până aluatul nu se mai lipește deloc de pereții oalei.
Luăm oala de pe foc și continuăm să amestecăm aluatul, până începe să se răcească, apoi adăugăm ouăle, rând pe rând, amestecând până la omogenizare după fiecare ou. Vom obține un aluat cu o textură omogenă.
Transferăm aluatul într-un poș.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și, cu ajutorul poșului, formăm mici dungi de aproximativ 2 cm, lăsând destul spațiu între ele să aibă loc să crească.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem eclerele timp de 15-20 minute. Nu deschidem ușa cuptorului în primele 10 minute!
După ce sunt gata, le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească.
În timp ce eclerele se răcesc, pregătim crema de vanilie: punem laptele la fiert.
Separat, amestecăm cele două ouă cu zahărul, amidonul și cu un praf de sare, apoi turnăm treptat și 50 ml de lapte rece.
Amestecăm până la omogenizare.
Când laptele începe să fiarbă, turnăm compoziția de mai sus și amestecăm continuu, până crema se îngroașă. Adăugăm și esența de vanilie, mai amestecăm o dată, apoi luăm de pe foc.
Glazura: într-un bol metalic, punem bucățelele de ciocolată peste care turnăm și uleiul și topim ciocolata la bain-marie. Amestecăm bine, până se topește de tot ciocolata și obținem o compoziție omogenă.
Lăsăm glazura să se răcească un pic, timp în care asamblăm eclerele.
Tăiem în două eclerele, le umplem cu crema de smântână, apoi le glazurăm.
Ținem mini eclerele la rece.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post