kiloRețete
vineri, octombrie 3, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

7 rețete ușoare și rapide – 7 aperitive pentru orice ocazie, de la sărbători la zile de naștere – Rețete cu imagini, explicate pas cu pas

7 rețete ușoare și rapide – 7 aperitive pentru orice ocazie, de la sărbători la zile de naștere – Rețete cu imagini, explicate pas cu pas

Rețete cu imagini – 7 rețete ușoare și rapide – 7 aperitive pentru Crăciun sau Anul Nou – Rețete explicate pe îndelete, pas cu pas…

1.Roșii cherry umplute cu brânză
Ingrediente necesare:

  • Roșii cherry
  • 100 g brânză feta (sau brânză de oaie)
  • Mărar proaspăt
  • 1 cățel usturoi
  • 1 lingură smântână

Mod de preparare:

Tăiem capacele roșiilor în așa fel încât să cuprindă cotorul și să descopere semințele. Îndepărtăm toate semințele din roșii.

Zdrobim brânza cu o furculiță, adăugăm mărarul tocat mărunt, usturoiul pisat, smântâna și omogenizăm foarte bine. Umplem roșiile cu acest amestec și le așezăm pe un platou. Decorăm cu verdeață proaspătă.

2.Rulouri de salam cu cremă de brânză
Ingrediente necesare:

  • 42 felii subțiri de salam
  • 200 g cremă de brânză
  • 70 g ardei gras roșu
  • 40 g măsline
  • Pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Întindem o bucată mai mare de folie alimentară pe suprafața de lucru. Așezăm pe ea feliile de salam în așa fel încât să obținem un blat continuu de 6 coloane a câte 7 felii suprapuse un pic.

Întindem crema de brânză deasupra salamului, răspândim și rondelele de măsline, cubulețele de ardei și pătrunjelul tocat mărunt. Rulăm sub formă de ruladă compactă, ajutându-ne de folie. Învelim rulada în folie și o dăm la frigider pentru 2 ore.

3.Biluțe de cașcaval cu măsline
Ingrediente necesare:

  • 170 g cașcaval
  • 1 cățel usturoi
  • 40 g maioneză
  • Măsline negre
  • Semințe de susan

Mod de preparare:

Amestecăm cașcavalul ras cu usturoiul pisat și maioneza. Luăm câte 1 lingură din această compoziție și modelăm o turtiță, punem o măsline în mijloc și formăm o bilă.

Dăm bilele prin semințe de susan și le așezăm pe un platou.

4.Roșii cherry și mozzarella
Ingrediente necesare:

  • Roșii cherry
  • Biluțe de mozzarella
  • Mărar proaspăt

Mod de preparare:

Tăiem roșiile în jumătăți, mărunțim mărarul. Dăm biluțele de mozzarella prin mărar. Înfigem câte 2 jumătăți de roșie, cu semințele spre interior) pe o scobitoare, introducând o biluță de mozzarella între ele.

5.Mini tartine cu pateu
Ingrediente necesare:

  • Biscuiți sărați
  • Pate
  • Ceapă verde

Mod de preparare:

Punem biscuiții pe un platou. Transferăm pateul într-un poș și aplicăm pe biscuiți. decorăm cu ceapă verde tocată mărunt.

Notă: biscuiții se pot înlocui cu feliuțe de pâine neagră.

6.Bărcuțe cu șprot și legume
Ingrediente necesare:

  • Maioneză
  • Usturoi
  • Baghetă franțuzească
  • Ouă fierte
  • Roșii
  • Castraveți murați
  • Ceapă roșie
  • Șprot conservat
  • Castraveți proaspeți
  • Măsline negre
  • Pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Tăiem bagheta în felii subțiri, ouăle rondele, castraveții murați cerculețe subțiri, ceapă roșie în semiluni. Tăiem și castravetele proaspăt în felii lungi și cât mai subțiri (folosim mandolina sau curățătorul de legume).

Amestecăm maioneza cu usturoiul pisat și ungem feliile de pâine cu acest amestec. Pe fiecare feliuță de pâine punem câte o rondea de ou fiert și câte o semilună de roșie. Acoperim rondelele de ou cu câte 2 rondele de castravete murat și punem câte o semilună de ceapă pe fiecare felie de roșie. Punem și câte un peștișor pe fiecare tartină.

Introducem câte o măsline și câte o felie de castravete proaspăt, oferindu-i o formă spiralată, pe o scobitoare după care înfigem în mijlocul tartinei și peștișorului.

Transferăm bărcuțele pe un platou și le decorăm cu maioneză și pătrunjel verde.

7.Mini tarte cu ciuperci și piept de pui
Ingrediente necesare:

  • 250 g ciuperci Pleurotus
  • 150 g ceapă
  • 200 g piept de pui fiert
  • Mini tarte din aluat fraged
  • 2 căței usturoi
  • 1 lingură maioneză
  • 2 linguri ulei
  • Mărar proaspăt
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Tăiem carnea fiartă, ciupercile și ceapa în cubulețe mici și mărunțim mărarul.

Încingem 2 linguri de ulei într-o tigaie, adăugăm ceapa și o călim timp de 2 minute până se înmoaie și începe să se rumenească. Adăugăm ciupercile, amestecăm și prăjim totul împreună timp de 4-5 minute, până se evaporă lichidul lăsat de ciuperci.

Punem carnea într-un bol încăpător, adăugăm ceapa și ciupercile din tigaie, usturoiul pisat, sare, piper, mărarul, maioneza și amestecăm foarte, foarte bine. Umplem mini tartele cu amestecul pregătit și le așezăm pe un platou.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Chec Marmorat cu Cremă de Iaurt – Moale și pufos, rapid și delicios
Fără categorie

Chec Marmorat cu Cremă de Iaurt – Moale și pufos, rapid și delicios

Chec marmorat cu portocală și cacao
Fără categorie

Chec marmorat cu portocală și cacao

Pizza din pâine, la tigaie – Rețetă simplă și gustoasă, rapidă și savuroasă
Fără categorie

Pizza din pâine, la tigaie – Rețetă simplă și gustoasă, rapidă și savuroasă

Gogoșele rapide cu iaurt și scorțișoară
Fără categorie

Gogoșele rapide cu iaurt și scorțișoară

Cornulețe fragede cu gem – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune
Fără categorie

Cornulețe fragede cu gem – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune

Rulouri din foietaj cu gem de caise și migdale – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune
Fără categorie

Rulouri din foietaj cu gem de caise și migdale – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune

Next Post
Aperitiv gustos și delicios, pentru Crăciun sau Revelion – Se prepară imediat, din puține ingrediente

Aperitiv gustos și delicios, pentru Crăciun sau Revelion - Se prepară imediat, din puține ingrediente

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Prăjitură pufoasă și moale, cu  aromă de vanilie – Se prepară din 5 ouă, 600 ml lapte, 200g făină și…
Fără categorie

Prăjitură pufoasă și moale, cu aromă de vanilie – Se prepară din 5 ouă, 600 ml lapte, 200g făină și…

Chifteluțe în sos cremos – Chifteluțe suedeze cu paste, în sos cremos și savuros – Rețetă de nota 10
Fără categorie

Chifteluțe în sos cremos – Chifteluțe suedeze cu paste, în sos cremos și savuros – Rețetă de nota 10

Rețeta corectă – Prăjitură cu ciocolată și brânză dulce – Niciodată nu rămâne în plus, atât de bună este
Rețete

Rețeta corectă – Prăjitură cu ciocolată și brânză dulce – Niciodată nu rămâne în plus, atât de bună este

Iată cum se prepară cele mai moi, cele mai pufoase gogoși – În sfârșit am găsit rețeta perfectă!
Fără categorie

Iată cum se prepară cele mai moi, cele mai pufoase gogoși – În sfârșit am găsit rețeta perfectă!

Vinete cu carne tocată – Una dintre cele mai căutate rețete, pe bună dreptate…
Fără categorie

Vinete cu carne tocată – Una dintre cele mai căutate rețete, pe bună dreptate…

Prăjiturele de casă simple și gustoase, cu osânză – Rețetă veche, tradițională
Fără categorie

Prăjiturele de casă simple și gustoase, cu osânză – Rețetă veche, tradițională

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate