Rețete cu imagini – 7 rețete ușoare și rapide – 7 aperitive pentru Crăciun sau Anul Nou – Rețete explicate pe îndelete, pas cu pas…
1.Roșii cherry umplute cu brânză
Ingrediente necesare:
- Roșii cherry
- 100 g brânză feta (sau brânză de oaie)
- Mărar proaspăt
- 1 cățel usturoi
- 1 lingură smântână
Mod de preparare:
Tăiem capacele roșiilor în așa fel încât să cuprindă cotorul și să descopere semințele. Îndepărtăm toate semințele din roșii.
Zdrobim brânza cu o furculiță, adăugăm mărarul tocat mărunt, usturoiul pisat, smântâna și omogenizăm foarte bine. Umplem roșiile cu acest amestec și le așezăm pe un platou. Decorăm cu verdeață proaspătă.
2.Rulouri de salam cu cremă de brânză
Ingrediente necesare:
- 42 felii subțiri de salam
- 200 g cremă de brânză
- 70 g ardei gras roșu
- 40 g măsline
- Pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Întindem o bucată mai mare de folie alimentară pe suprafața de lucru. Așezăm pe ea feliile de salam în așa fel încât să obținem un blat continuu de 6 coloane a câte 7 felii suprapuse un pic.
Întindem crema de brânză deasupra salamului, răspândim și rondelele de măsline, cubulețele de ardei și pătrunjelul tocat mărunt. Rulăm sub formă de ruladă compactă, ajutându-ne de folie. Învelim rulada în folie și o dăm la frigider pentru 2 ore.
3.Biluțe de cașcaval cu măsline
Ingrediente necesare:
- 170 g cașcaval
- 1 cățel usturoi
- 40 g maioneză
- Măsline negre
- Semințe de susan
Mod de preparare:
Amestecăm cașcavalul ras cu usturoiul pisat și maioneza. Luăm câte 1 lingură din această compoziție și modelăm o turtiță, punem o măsline în mijloc și formăm o bilă.
Dăm bilele prin semințe de susan și le așezăm pe un platou.
4.Roșii cherry și mozzarella
Ingrediente necesare:
- Roșii cherry
- Biluțe de mozzarella
- Mărar proaspăt
Mod de preparare:
Tăiem roșiile în jumătăți, mărunțim mărarul. Dăm biluțele de mozzarella prin mărar. Înfigem câte 2 jumătăți de roșie, cu semințele spre interior) pe o scobitoare, introducând o biluță de mozzarella între ele.
5.Mini tartine cu pateu
Ingrediente necesare:
- Biscuiți sărați
- Pate
- Ceapă verde
Mod de preparare:
Punem biscuiții pe un platou. Transferăm pateul într-un poș și aplicăm pe biscuiți. decorăm cu ceapă verde tocată mărunt.
Notă: biscuiții se pot înlocui cu feliuțe de pâine neagră.
6.Bărcuțe cu șprot și legume
Ingrediente necesare:
- Maioneză
- Usturoi
- Baghetă franțuzească
- Ouă fierte
- Roșii
- Castraveți murați
- Ceapă roșie
- Șprot conservat
- Castraveți proaspeți
- Măsline negre
- Pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Tăiem bagheta în felii subțiri, ouăle rondele, castraveții murați cerculețe subțiri, ceapă roșie în semiluni. Tăiem și castravetele proaspăt în felii lungi și cât mai subțiri (folosim mandolina sau curățătorul de legume).
Amestecăm maioneza cu usturoiul pisat și ungem feliile de pâine cu acest amestec. Pe fiecare feliuță de pâine punem câte o rondea de ou fiert și câte o semilună de roșie. Acoperim rondelele de ou cu câte 2 rondele de castravete murat și punem câte o semilună de ceapă pe fiecare felie de roșie. Punem și câte un peștișor pe fiecare tartină.
Introducem câte o măsline și câte o felie de castravete proaspăt, oferindu-i o formă spiralată, pe o scobitoare după care înfigem în mijlocul tartinei și peștișorului.
Transferăm bărcuțele pe un platou și le decorăm cu maioneză și pătrunjel verde.
7.Mini tarte cu ciuperci și piept de pui
Ingrediente necesare:
- 250 g ciuperci Pleurotus
- 150 g ceapă
- 200 g piept de pui fiert
- Mini tarte din aluat fraged
- 2 căței usturoi
- 1 lingură maioneză
- 2 linguri ulei
- Mărar proaspăt
- Sare și piper
Mod de preparare:
Tăiem carnea fiartă, ciupercile și ceapa în cubulețe mici și mărunțim mărarul.
Încingem 2 linguri de ulei într-o tigaie, adăugăm ceapa și o călim timp de 2 minute până se înmoaie și începe să se rumenească. Adăugăm ciupercile, amestecăm și prăjim totul împreună timp de 4-5 minute, până se evaporă lichidul lăsat de ciuperci.
Punem carnea într-un bol încăpător, adăugăm ceapa și ciupercile din tigaie, usturoiul pisat, sare, piper, mărarul, maioneza și amestecăm foarte, foarte bine. Umplem mini tartele cu amestecul pregătit și le așezăm pe un platou.
Savurați cu poftă! Poftă bună!