Prăjitură delicioasă cu cremă de smântână și iaurt – Foarte fină și foarte fragedă, o bunătate!
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 100 ml apă
- 150 g făină
- 200 ml ulei
- 2 linguri pudră de cacao
- 200 g zahăr
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g iaurt grecesc
- 400-500 ml frișcă lichidă
- 200 g smântână
- 1 linguriță esență de rom
- 1-2 plicuri întăritor frișcă
- 4 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare. Separat, mixăm gălbenușurile cu zahărul, adăugăm apa și mixăm până obținem o consistență spumoasă.
Adăugăm uleiul, pudra de cacao și făina amestecată cu praful de copt. Omogenizăm. La final, folosim o spatulă și încorporăm cu grijă spuma de albușuri.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 20-30 minute. După coacere, lăsăm blatul să se răcească complet.
Pentru cremă, amestecăm iaurtul cu zahărul vanilat și cu smântâna, după care adăugăm și esența de rom.
Separat, mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul pudră și cu întăritorul. Încorporăm frișca în amestecul de iaurt, folosind o spatulă sau o lingură de lemn.
Întindem crema astfel obținută peste blat și presărăm ciocolată rasă deasupra. Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru 4-6 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!