Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de casă cu banane și căpșuni – Rețetă foarte simplă, foarte rapidă, foarte aromată și foarte delicioasă

Ingrediente necesare:

  • 200 g biscuiți
  • 50 ml unt topit, cald
  • 300 g căpșuni
  • 2 banane
  • 700 g smântână
  • 150 g zahăr pudră
  • Zahăr vanilat după gust
  • 100 ml apă caldă
  • 30 g gelatină instant

Mod de preparare:

Amestecăm biscuiții măcinați cu untul și transferăm compoziția într-o tavă de 21-22 cm, tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și punem felii de căpșuni pe margini.

Amestecăm smântâna cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat. Turnăm apa fierbinte într-un bol mic, adăugăm gelatina și amestecăm bine. Turnăm gelatina în compoziția cu smântână și amestecăm foarte bine.

încorporăm și bucățelele de căpșuni și de banane după care turnăm amestecul în tavă. Acoperim tava cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 3-4 ore.

Ulterior, răsturnăm tortul pe o farfurie pentru a îndepărta baza tăvii și hârtia de copt.

Îl răsturnăm din nou și îl decorăm după gust…

Savurați cu poftă! Poftă bună!