Rețetă cu imagini, pas cu pas – Cheesecake fără coacere – Prăjitură fără coacere cu Nutella
Ingrediente necesare:
- 280 g biscuiți cu ciocolată
- 100 g unt topit
- 560 g cremă de brânză (mascarpone)
- 85 g zahăr pudră
- 470 g Nutella
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 lingură pudră de cacao
- 80 ml smântână pentru frișcă
- 200 g Nutella
Mod de preparare:
Pentru blat, măcinăm biscuiții după care îi amestecăm cu untul topit.
Transferăm compoziția într-o tavă de 21 cm și formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider până pregătim umplutura.
Pentru umplutură, mixăm crema de brânză împreună cu zahărul pudră după care încorporăm și Nutella.
La final încorporăm și vanilia și pudra de cacao.
Transferăm umplutura în tavă, uniformizăm și dăm tava înapoi la frigider pentru minim 6 ore.
Pentru stratul superior, turnăm smântâna caldă peste 200 de grame de Nutella și omogenizăm.
Lăsăm să se răcorească un pic după care transferăm peste stratul de umplutură din tavă. Dăm tava înapoi la frigider pentru 2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!