Rețetă cu imagini, pas cu pas – Moi și pufoase, cu adevărat delicioase – Rețetă de nota 10 – Croissante de casă
Ingrediente necesare:
- 2 linguri drojdie uscată
- 4 linguri zahăr
- 1 lingură sare
- 400 ml lapte călduț
- 2 ouă
- 80 ml ulei
- 600 g făină
- Unt
- Brânză de vaci (sau altă umplutură, după gust)
- 2 gălbenușuri amestecate cu 3 linguri lapte (pentru uns)
Mod de preparare:
Punem drojdia într-un bol mare. Adăugăm zahărul sarea, laptele și omogenizăm.
Încorporăm ouăle după care încorporăm și 80 ml de ulei și făina.
Frământăm până obținem un aluat omogen, neted și nelipicios. Punem aluatul înapoi în bol, acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm la dospit, la loc cald, timp de 1 oră.
Ulterior, transferă aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Îl frământăm un pic și îl împărțim în 15 bile.
Întindem fiecare bilă în formă rotundă după care ungem fiecare cu unt topit și suprapunem câte 5.
Întindem, tăiem în 12 triunghiuri, punem umplutura aleasă și rulăm. Procedăm la fel și cu aluatul rămas.
Transferăm croissantele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le ungem cu amestecul de gălbenuș și lapte (opțional, presărăm semințe de susan deasupra) și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20 de minute.
După coacere, le ungem cu unt topit.
Savurați cu poftă! Poftă bună!