Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură la tavă bogată în ciocolată – Prăjitură de casă cu ciocolată, gata imediat – Rețetă de nota 10

Ingrediente necesare:

  • 200 g unt
  • 200 g ciocolată neagră
  • 90 g făină
  • 30 g pudră de cacao
  • 50 g ciocolată albă
  • 50 g ciocolată albă
  • 3 ouă mari
  • 280 g zahăr

Mod de preparare:

Pe baie de aburi, topim untul împreună cu 200 g ciocolată neagră. Amestecăm până la omogenizare. Lăsăm să se răcorească. Între timp, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul, timp de minim 5 minute.

După ce obținem o compoziția albicioasă și pufoasă, adăugăm ciocolata rămasă tocată grosier. Amestecăm, adăugăm ciocolata topită răcită și amestecăm. La final, încorporăm și făina cernută împreună cu pudra de cacao.

Transferăm compoziția într-o tavă de 25*25 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25 de minute aproximativ.

Lăsăm prăjitura să se răcească timp de 15-20 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!