Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură cu caise la tavă – Prăjitură de casă fragedă și pufoasă, cu adevărat delicioasă
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 200 g făină
- 130 ml ulei
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 130 ml iaurt natural
- 6 g praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 500 g caise
- 50 g zahăr
- 12 g zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Adăugăm praful de copt, zahărul, ouăle întregi, iaurtul, uleiul și mixăm până la omogenizare. Transferăm compoziția într-o tavă de 20*30 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină.
Peste aluatul din tavă punem jumătățile de caise. Amestecăm zahărul tos cu cel vanilat și presărăm deasupra caiselor. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute aproximativ.
Savurați cu poftă! Poftă bună!