Desert delicios și super cremos, cu blat cu nucă de cocos și cremă fină – Prăjitura Raffaello
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 albușuri
- 250 g zahăr pudră
- 100 g făină
- 150 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 1 L lapte
- 150 g zahăr
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 150 g unt
- Fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare, adăugând treptat și zahărul. Separat, amestecăm făina cu fulgii de cocos și încorporăm cu grijă în spuma de albușuri. Amestecăm ușor și transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 10 minute. După 10 minute, reducem temperatura la 160-170 grade și mai coacem timp de încă 10 minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, încălzim laptele împreună cu gălbenușurile. Adăugăm și pudra de budincă amestecată cu zahărul și cu câteva linguri de lapte. Amestecăm până se îngroașă, luăm de pe foc și lăsăm câteva minute să se răcorească. Adăugăm untul mixat împreună cu zahărul și amestecăm continuu până la omogenizare.
Întindem crema peste blat și presărăm fulgii de cocos peste cremă. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!