Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură moale și pufoasă, fină și aromată – Rețeta pe care o folosesc de cele mai multe ori – Prăjitură de casă la tavă
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 ml lapte
- 1 gălbenuș de ou
- 8 g zahăr vanilat
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri amidon
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 120 ml lapte
- 120 ml ulei
- 200 g făină
- 10 g praf de copt
- 100 g cireșe sau vișine
Mod de preparare:
Pentru cremă, punem laptele într-o cratiță. Adăugăm gălbenușul, zahărul vanilat și cel tos, amidonul și omogenizăm foarte bine.
Punem cratița pe foc mediu și amestecăm până crema se îngroașă. Transferăm crema într-un poș.
Pentru aluat, spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul, laptele, uleiul și omogenizăm foarte bine cu telul.
Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Ungem cu unt un vas termorezistent de 28 cm și transferăm aluatul în el. Punem crema deasupra aluatului și punem și cireșele.
Dăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Verificăm dacă prăjitura este gata folosind o scobitoare.
După ce se răcorește, pudrăm prăjitura cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!