Rețetă cu imagini, pas cu pas – Pizza de casă cu blat subțire și gustos – Pizza cu piept de pui, roșii, ceapă și mozzarella – Mereu fac câte două, una nu ajunge niciodată…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 400 g făină
- 10 g drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 280 ml apă călduță
Ingrediente necesare pentru topping:
- Ulei
- 550 g piept de pui
- 1 ceapă
- Usturoi granulat
- 400 g roșii conservate
- sare, piper
- 200 g mozzarella (sau cașcaval)
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem făina într-un bol. Adăugăm drojdia, zahărul, sarea și amestecăm.
Adăugăm și apa călduță și frământăm un aluat omogen, neted și moale.
Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, pentru 90 de minute.
Pentru topping, încingem un pic de ulei într-o tigaie. Adăugăm bucățelele de carne și le prăjim până se albesc, cam 10 minute.
Adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoi granulat după gust și amestecăm. Călim 1-2 minute după care adăugăm și roșiile și amestecăm bine.
Adăugăm sare, piper și amestecăm, acoperim cu capac și gătim timp de 10 minute.
Ne întoarcem la aluat: îl transferăm pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl frământăm un pic. Îl împărțim în două bile egale.
Întindem prima bucată în formă rotundă și transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel și cu aluatul rămas. Împărțim umplutura pe cele două blaturi, presărăm deasupra mozzarella rasă și dăm tăvile la cuptorul preîncălzit la 250 de grade pentru 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!