Ingrediente:

  • 650 g făină
  • 300 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 1 ou
  • 1 lingură smântână
  • 3-4 linguri ulei vegetal

Mod de pregătire:

1. Într-un bol adânc, amestecăm apa caldă cu 25 de grame de drojdie, 1 lingură de smântână, zahăr, sare și un ou. Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Adăugăm treptat făina cernută și frământăm până obținem un aluat moale și elastic.

3. Se ține la loc cald timp de 60 de minute, la crescut.

4. După ce a crescut, așezăm aluatul într-o formă tapetată cu unt și acoperită cu hârtie de copt.

5. Se coace în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute.

Să aveți poftă!